Klopps uttalelser antyder at Van Dijks røde kort ikke vil bli anket

Nederlenderen må sannsynligvis se Aston Villa-kampen fra tribunen neste helg.

Det er sjeldent Virgil Van Dijk ender på etterskudd defensive situasjoner, men nederlenderen fikk marsjordre av hoveddommeren etter taklingen på Alexander Isak.

I etterkant av avgjørelsen har ekspert og supportere vært svært uenig i om avgjørelsen var rett. To av dem som står på hver sin side i saken er Sky Sports-duoen Gary Neville og Jamie Carragher.

– Han sparker ham ned med venstrefoten. En svært uvøren takling av Van Dijk, og det er helt unødvendig. Vi har alle vært der, men han må bare gå av banen og akseptere konsekvensene. Det kan være vanskelig, men det er slik det er, mener Neville.

– Van Dijk gjør mye galt (i den situasjonen). Han er lat i posisjoneringen, og taklingen er lite gjennomtenkt, men jeg mener det ikke er et rødt kort. Hvordan kan du vite at det er en stor målsjanse, spurte den tidligere Liverpool-spilleren.

Du kan se situasjonen i vinduet under.

Hva mente Klopp?

Etter kampslutt fikk Jürgen Klopp spørsmål om situasjonen, og tyskeren var klar på at det ikke var rødt kort.

– Det er nesten ingen kontakt, og han er på vei mot ballen, men hva kan jeg si? Avgjørelsen ble slik, jeg kan ikke endre den, og jeg vil ikke det heller.

Liverpool-trenerens uttalelser antyder at det røde kortet ikke ankes.

– Ville jeg ha gitt dette i en treningskamp? Absolutt ikke, men det er flere grunner til at jeg ikke er dommer, og at de er det, forsatte han.

Ifølge FAs regler må Virgil Van Dijk stå over en kamp. Nederlenderens takling går sannsynligvis under kategorien «Professional foul», noe som pleier å ende i en redusert straff.

Daily Mail vurderer likevel om midtstopperen kan få flere kamper basert på reaksjonen etter det røde kortet. Det gjenstår å se hva resultatet blir.

FLERE SITUASJONER: Trent Alexander-Arnold kunne også vært utvist i gårsdagens kamp.

FLERE SITUASJONER: Trent Alexander-Arnold kunne også vært utvist i gårsdagens kamp.

Fjerdedommer støttet Klopp

Trent Alexander-Arnold hadde absolutt ikke en god start på kampen, og slet med å få kontroll på Anthony Gordon.

Det første situasjonen dem i mellom gikk Newcastle-spillerens vei, selv om Liverpools scouser tydelig fikk en kraftig dytt i ryggen. Få minutter senere, med gult kort, kunne han vært utvist etter en ny situasjon med Gordon.

– Ikke nok til en utvisning. Det er en forseelse mot Trent Alexander-Arnold rett foran fjerdedommeren, men det blir ikke frispark. Han (fjerdedommer) sa faktisk til meg at han mente det burde blitt dømt (frispark), avslørte Klopp.

Tyskeren mente at dommeren endte opp med riktig avgjørelse da han valgte å ikke vise ut 24-åringen.

– Dommeren gir det ikke, og så sparker Trent bort ballen. Det er hans egen feil. I en slik situasjon kan han velge å gi det (gule kortet), og han kan velge å ikke gi det. Jeg synes ikke det var gult. Du må gi spillerne muligheten til å holde kampen i gang, konkluderte Liverpool-treneren.

– Jeg vet ikke om folk diskuterer dette, men en spiller er aldri glad når han ikke får starte

En sint og frustrert Nunez avgjorde for Liverpool:– Jeg vet ikke om folk diskuterer dette, men en spiller er aldri glad når han ikke får starte

En sint og frustrert Darwin Nunez måtte starte på benken, og sjelden har en spiss levert en bedre søknad om mer spilletid.

Debutanten ble sendt på banen da det gjaldt som mest – og leverte en knallgod prestasjon

Debutanten ble sendt på banen da det gjaldt som mest – og leverte en knallgod prestasjon

Flere ble kanskje overrasket da Jürgen Klopp valgte å sette på Jarell Quansah på 0-1.