– Nå må jeg ta det neste steget

Harvey Elliott er klar for å ta mer ansvar denne sesongen.

Forrige sesong var Harvey Elliott på banen i 46 kamper, der 25 av kampene var fra start. 20-åringen mener at han nå må ta det neste steget.

– Jeg må utvikle meg videre nå. Forrige sesong var på en måte min første fulle Premier League-sesong, så det å bli vant med å spille hver eneste kamp og bli vant med hvor tett kampene kommer, med hvordan jeg tar vare på kroppen min og slike ting. Jeg er glad for å ha fullført forrige sesong, og kommet godt gjennom det, sier Elliott til Liverpoolfc.com

– Det var tøffe øyeblikk her og der, og det var også noen fornøyelige øyeblikk. Denne sesongen handler om å ta nye steg og bli en bedre person og spiller, og ta spillet mitt til neste nivå. Det er det jeg prøver å forbedre. Jeg prøver å forbedre meg denne sesongen og bli en bedre spiller, sier han videre.

Han scoret fem mål forrige sesong. Når han nå går inn i det som er hans fjerde sesong med seniorlaget mener han at han må ta mer ansvar.

– Store ledere har forlatt laget vårt, og selv om det er trist å se dem gå er tiden inne for at andre kan ta steget opp og vise at de er ledere på banen. Og er det ikke dem, så er det noen andre. Vi må alle spille vår rolle i hver kamp. Det handler om å holde sammen som lag, og ikke være ute etter hverandre. Alle må være ledere, og drive laget fremover slik at vi presser hverandre for å komme i mål.

Imponert over Szoboszlai

Denne sommeren har Liverpool kjøpt to spillere som kan spille i den samme rollen som Elliott har blitt brukt i på laget. En av dem er Dominik Szoboszlai, som imponerte stort da han var banens beste mot Bournemouth i forrige serierunde.

– Han er en flott fyr i tillegg til å være en stor spiller, det er det ingen tvil om. I kampen hans mot Bournemouth synes jeg han viste kvalitetene sine på mange ulike måter. I det 90. minutt eller når det var så stormet han fortsatt frem og løp som at det var kampens første minutt. Det er fint å ha en slik spillertype i laget, og spesielt når han i tillegg er ung. La oss håpe han kan fortsette slik i mange år, sier Elliott.

– Han kommer til å vokse både som person og spiller, og for oss er det viktig at han finner seg greit til rette, blir vant til omgivelsene og sørger for at han føler seg hjemme. Vi kan tydelig se kvalitetene og ferdighetene, og vil bare at han skal gjøre det veldig, veldig bra.

– Han var enda mer energisk på sidelinjen på den tiden

– Han var enda mer energisk på sidelinjen på den tiden

Jürgen Klopp bergtok tidligere lagkamerater og supportere da han gikk fra spiller til trener i Mainz 05.

Podcast 24.aug 12:55
– Han er en «Rolls Royce av en midtstopper»

Ny unggutt skal være klar for Liverpool– Han er en «Rolls Royce av en midtstopper»

Ryktebørsen 24.aug 10:43