– Det er vår plikt å støtte dem, gi dem råd og dele vår erfaring

Jürgen Klopp pleier å gi yngre spillere sjansen i ligacupen.

I kveld sparkes ligacupsesongen i gang for Liverpool, og det forventes store endringer i lagoppstillingen etter 3-1 seieren mot West Ham.

Flere unggutter kan få muligheten fra start, men også en del erfarne spillere, som ofte må se de rødes kamper fra benken.

En av dem er Kostas Tsimikas, som signerte en ny avtale med klubben på mandag. Han gleder seg til å ta fatt på en ny ligacupsesong.

– Dette er en svært viktig turnering (for oss). Jeg tror alle spillerne som skal spille denne kampen er svært klare for å vise seg frem. Vårt mål er selvfølgelig å vinne, og vi skal jobbe hardt sammen med supporterne for å sikre seieren, sier venstrebacken til liverpoolfc.com.

For en spiller som Tsimikas, som tydelig er litt bak Andy Robertson i venstreback-køen, kan kamper som i kveld være svært viktig i løpet av en lang sesong. Det gir verdifull kampform, men også muligheten til å vise at han spiller en viktig rolle i laget.

– Jeg har alltid ønsket å spille mer og utfordre meg selv. Dette er en stor mulighet for meg, og det gjelder også alle guttene som skal spille. Jeg prøver alltid å gi alt, og det er målet nå også. Jeg ser virkelig frem til kampen, fortsetter han.

DUO: Tsimikas og Robertson konkurrerer om spilletid på venstrebacken, og slik vil det nok også være i årene som kommer.

DUO: Tsimikas og Robertson konkurrerer om spilletid på venstrebacken, og slik vil det nok også være i årene som kommer.

I kveldens kamp mot Leicester forventes det at 27-åringen vil spille på lag med flere yngre og mindre erfarne spillere. Ben Doak, Jarell Quansah, Stefan Bajcetic og kanskje flere kan få spilletid på Anfield.

– Alle i troppen ønsker å hjelpe de unge spillerne. Når manageren velger dem, fortjener de det 100%. De gir alltid sitt beste og er veldig gode, uavhengig av alder. Det er vår plikt å støtte dem, gi dem råd og dele vår erfaring, fordi det kan være utfordrende for dem.

– Vi må veilede dem på best mulig måte, selv om våre spillere vanligvis er klare og sjelden trenger mye instruksjon, sier Tsimikas.

Mimrer tilbake til et annet oppgjør

Sist gang Liverpool møtte Leicester i ligacupen var det alt annet enn en komfortabel seier for de røde. Blåtrøyene gikk opp i en 2-0 ledelse, og senere til 3-1, men ved full tid stod det 3-3 på Anfield. Til slutt ble Caoimhin Kelleher helten i straffesparkkonkurransen.

Tsimikas startet den kampen, og husker oppgjøret svært godt.

– Det var en svært utfordrende kamp mot en sterk motstander. Det spiller ingen rolle at de nå er i Championship, for de vil nok gi alt. Vi må være 100% med fra start av i alle deler av spillet.

Da kampen ble spilt den 22. desember 2021, var det nok få som tenkte at det til slutt ville ende med et nytt trofé i Liverpools skap. Bare noen få måneder senere ble det likevel en realitet.

– Selvfølgelig ønsker vi å vinne, og ta trofeet igjen. Hver kamp på veien mot det målet er spesiell, og vi må gi alt for å oppnå det igjen, avslutter han.

Tsimikas og Liverpool får besøk av Leicester i ligacupen i kveld. Kampen sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay fra 20.45.

– Kelleher er en målvakt i verdensklasse

– Kelleher er en målvakt i verdensklasse

Pep Lijnders håper at iren blir Liverpool-spiller i lang, lang tid.

– Stefan er en spiller du helst vil se sentralt i banen

Snakket om dekningen på høyreback bak Alexander-Arnold– Stefan er en spiller du helst vil se sentralt i banen

I Trent Alexander-Arnolds skadefravær har Joe Gomez og Stefan Bajcetic vikariert på høyrebacken.