Forbereder seg på en av verdens høyeste bortekamper

Alexis Mac Allister skal tirsdag i aksjon på beryktede Estadio Hernando Siles i Bolivia.

Det er ikke nødvendigvis kvaliteten på fotballaget som gjør Bolivia til et fryktet lag, men heller omgivelsene til hjemmebanen Estadio Hernando Siles i hovedstaden La Paz. Banen ligger nemlig hele 3637 meter over havnivå, og er med det blant de høyeste profesjonelle fotballstadionene i verden. 

Nå forbereder Alexis Mac Allister og Argentina seg på den utfordringen. Liverpools midtbanespiller la natt til mandag ut et bilde på sin Instagram-story der vi kan se at han fyller på med ekstra oksygen etter å ha gjennomført en treningsøkt før kampen i Boliva, som spilles tirsdag klokken 22 norsk tid. 

Bolivia klarer sjelden å hevde seg i den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen, men likevel er det mange som gruer seg til å møte dem på grunn av den tynne luften i høyden. 

FIFA opphevet forbudet

Daily Mail skriver at FIFA en periode la inn et forbud mot å spille kvalifiseringskamper på over 2500 meters høyde fordi bortelag hadde for kort tid til å tilpasse seg omgivelsene, men det har senere økt til 3000 meter samtidig som et unntak har blitt gjort i Bolivias tilfelle. 

Banen har tidligere blitt kritisert av flere profiler, blant dem Brasil-stjernen Neymar. 

– Umenneskelig å spille i slike omgivelser. Banen, høyden, ballen. Alt var galt, skrev han på sosiale medier da han sammen med Alisson og de andre lagkameratene benyttet seg av oksygenmasker etter en kamp i 2017. 

Mac Allisters landslagssjef Lionel Scaloni har også kritisert forholdene. 

– Det har ikke noe å si om man kommer én eller to dager før kampen. Du må være her i 20 dager og trene for å matche deres fysiske tilstand. For spillerne føles det som å drukne, og vi må sørge for at alle er hundre prosent før kampen, sa Argentina-sjefen i 2021. 

Argentina slo Bolivia i La Paz for tre år siden, men før den tid må vi tilbake til 2005 for å finne en borteseier på Estadio Hernando Siles for de regjerende verdensmesterne. 

Mac Allister og Argentina fikk en fin start på VM-kvalifiseringen da Lionel Messi sørget for en 1-0-seier over Ecuador i helgen. Da spilte Liverpools representant 77 minutter. 

– Han er et veldig godt kjøp av Liverpool

– Han er et veldig godt kjøp av Liverpool

Til helgen kan Ryan Gravenberch få sin debut for de røde.

Lanserer mulige kandidater den dagen Salah forlater klubben

Lanserer mulige kandidater den dagen Salah forlater klubben

Overgangsvinduet er stengt, men en kan forvente at Saudi-Arabia vil gjøre nye forsøk på å sikre seg Mohamed Salah.