– På ingen tidspunkt følte jeg at klubben eller noen andre ønsket at jeg skulle bli

Jordan Henderson har snakket ut om de siste månedene i Liverpool og overgangen til Al-Ettifaq.

Etter 12 år på Anfield ble Jordan Hendersons Liverpool-kapittel avsluttet denne sommeren. I ettertid har kritikken haglet mot engelskmannen, som ble en del av Steven Gerrards prosjekt i Al-Ettifaq i Saudi Arabia.

Mye ble sagt, og mange rykter verserte om årsakene til hvorfor den tidligere Liverpool-kapteinen valgte å forlate klubben i sommer.

I et intervju med The Athletic åpner 32-åringen opp om de siste månedene på Merseyside.

– Jeg hadde en samtale med manageren på slutten av forrige sesong. Det handlet om den kommende sesongen, nye signeringer og hans planer. Jeg tilbrakte så sommeren med intensiv trening for å være i best mulig form inn mot den nye sesongen, sier Henderson i et intervju i forbindelse med den kommende landslagspausen.

32-åringen er med i Gareth Southgates England-tropp for kampene i september, noe som vil være hans første offisielle kamper på europeisk jord etter sommerens overgang.

PÅ TRENING: Jordan Hendersons kontroversielle overgang har ikke satt en stopper for spill på landslaget.

PÅ TRENING: Jordan Hendersons kontroversielle overgang har ikke satt en stopper for spill på landslaget.

– Penger var aldri en motivasjon

Da overgangen til Henderson ble en realitet, haglet kritikken mot ham. Midtbanespilleren hadde lenge blitt sett på som et forbilde i LGBTQ+-miljøet, noe som satte sinnene i kok hos flere.

Ifølge 32-åringen, som hadde to år igjen på kontrakten med Liverpool, spilte ikke økonomi noen rolle i avgjørelsen.

– Det var et par ting som fikk alarmklokkene til å ringe. Jeg har et veldig godt forhold til Jürgen (Klopp), og han var ærlig med meg. Jeg vil ikke gå i detalj, men jeg visste at det ville bli mindre spilletid. Jeg visste at det ville komme inn nye spillere i min posisjon.

– Folk vil se at denne klubben (Al-Ettifaq) kommer med masse penger, men virkeligheten var helt annerledes. Folk kan tro meg eller ikke, men i livet mitt og karrieren min har penger aldri vært en motivasjon.

TIL 2025: Jordan Henderson hadde to år igjen på kontrakten da han valgte å forlate Liverpool.

TIL 2025: Jordan Henderson hadde to år igjen på kontrakten da han valgte å forlate Liverpool.

Den tidligere Liverpool-kapteinen går langt i å anklage klubben for å ikke ønsket ham lenger, selv om det aldri ble sagt av ledelsen, manageren eller trenerstaben.

– Jeg hadde vært i klubben lenge, jeg var kaptein og EM med England var viktig for meg. Jeg følte posisjonen min hadde endret seg, og at synet på meg fra klubben og manageren ikke var slik det alltid hadde vært. Jeg visste at den tiden ville komme, men jeg trodde ikke den ville komme nå, fortsetter han.

– Hvis noen i klubben hadde sagt til meg: «Vi ønsker at du skal bli her», så hadde vi ikke hatt denne samtalen. Det betyr ikke nødvendigvis at de presset meg ut av klubben eller sa at de ønsket at jeg skulle dra, men på ingen tidspunkt følte jeg meg ønsket av klubben eller noen andre til å bli.

Sterke reaksjoner fra Liverpools LGBT+-gruppe, men nåværende og tidligere lagkamerater kaller Henderson en legende

Sterke reaksjoner fra Liverpools LGBT+-gruppe, men nåværende og tidligere lagkamerater kaller Henderson en legende

Som forventet har Jordan Hendersons omstridte valg skapt engasjement.

Henderson kommer med sin versjon av historien, og derfor reiste han dit du vet

Henderson kommer med sin versjon av historien, og derfor reiste han dit du vet

Den tidligere Liverpool-kapteinen sier at han vil være med på å utvikle fotballen.