– Jeg spøker alltid med Trent om at det er jeg som er «den ekte» scouseren på laget

Curtis Jones har møtt mye motgang så langt i sin relativt korte karriere, men etter en veldig god avslutning på forrige sesong virker scouseren å være tilbake for fullt.

Curtis Jones startet på midtbanen sist i 3-0-overkjøringen av Aston Villa, hvor vi for alvor fikk se hva dette Liverpool-laget kan. Det var hans første start denne sesongen etter at han var satt ut av en liten skade mot Bournemouth og Newcastle.

Nå virker det som at unggutten er tilbake for fullt og etter landslagspausen får vi se om han klarer å fortsette den gode formen fra forrige sesong.

Vant U21-EM

Jones hadde fantastisk avslutning på fjorårssesongen, hvor han startet de siste elleve kampene på midten for et Liverpool-lag som endelig fikk det til å stemme. Han scoret tre ganger og gikk ubeseiret av banen i samtlige kamper.

Så var det klart for U21-EM der Curtis Jones og Harvey Elliot gikk hele veien med England og vant mesterskapet. Jones var fast inventar på midtbanen og storspilte gjennom hele turneringen, som endte med Englands første seier i et U-21 EM siden 1984. Han spilte så bra at han i tillegg ble tatt med på turneringens lag sammen med fem andre England-spillere.

VINNERE: Curtis Jones og Harvey Elliot vant U-21 EM med England i sommer.

VINNERE: Curtis Jones og Harvey Elliot vant U-21 EM med England i sommer.

Tidlig ute

Curtis Jones startet sin Liverpool-karriere allerede som seksåring i akademiet. I hans tid i akademiet ble han ofte løftet frem som en av de som kom til å ta steget opp å spille for førstelaget. Til og med Steven Gerrard som trente Jones på Liverpools U-18 lag mente at han hadde en stor fremtid i vente.

Til The Anfield Wrap sa Gerrard at han hadde snakket med Jürgen Klopp om Jones.

– Jeg sa til Jürgen «behold denne gutten, uansett hva du tenker, behold ham og stol på han, for han vil ikke svikte deg».

Og det gikk ikke lang tid før Jones begynte å markere seg på førstelaget også. Han fikk sin debut allerede som 17-åring, i en kamp mot Wolverhampton i FA-cupen i januar 2019. Året etter, også da i FA-cupen, presenterte han seg virkelig for Liverpool-fansen da han scoret et nydelig seiersmål mot Everton.

MENTOR: Steven Gerrard trente Curtis Jones for Liverpools U-18 lag.

MENTOR: Steven Gerrard trente Curtis Jones for Liverpools U-18 lag.

«The scouser in our team»

I et intervju med the Telegraph reflekterer han over karrieren så langt og hva det betyr å være en lokal gutt som spiller for Liverpool.

– Jeg spøker alltid med Trent om at det er jeg som er den ekte scouseren på laget.Jeg er oppvokst på L1. Det er røttene til Liverpool, du kan ikke bli mer Liverpool enn det. Jeg er veldig stolt over å komme fra et sted som dette, sier han.

L1 er postkoden for det mest sentrale området i Liverpool by.

DEN EKTE SCOUSEREN: Curtis Jones liker å spøke med Trent Alexander-Arnold om at han er den ekte scouseren på laget.

DEN EKTE SCOUSEREN: Curtis Jones liker å spøke med Trent Alexander-Arnold om at han er den ekte scouseren på laget.


Det har ikke alltid vært like enkelt for den lokale gutten som vokste opp bare et steinkast fra Royal Albert Dock.  

– Det har vært mye snakk rundt meg helt siden jeg var liten, sier han. – Forventningene har alltid vært høye. Jeg håndterer det bra, og jeg forstår at det ikke alltid kommer til å være lett. Jeg vet det kommer til å være opp- og nedturer. 

Curtis er også klar på at han kjenner på presset som følger med å spille for en så stor klubb som Liverpool.

– Jeg føler det, jeg vil ikke si at vi får skylden, men jeg føler noen ganger fordi jeg er en lokal gutt at det kan være en følelse av «Han er ikke god nok, vi må få noen andre inn». Det er situasjonen jeg er i, og jeg kan ikke endre den.

SKADEMARERITT: Curtis Jones har vært mye skadet de siste sesongene.

SKADEMARERITT: Curtis Jones har vært mye skadet de siste sesongene.

Presset på midtbanespilleren ble ikke noe mindre av at han har vært mye skadet de siste sesongene.

– Jeg antar at alle tenkte «ghan kan ikke være så god for han spiller jo ikke kamper». Jeg har alltid hatt det i bakhodet og jeg visste hva jeg måtte gjøre for å spille flere kamper. Jeg er klar for utfordringen. Det er ikke det at jeg skal bevise at de tar feil, jeg er der for å bevise at jeg har rett.

Etter kampen mot Aston Villa står han med 99 kamper for Liverpool, hvor han har scoret elleve ganger og fått elleve målgivende. Det betyr at han etter landslagspausen sannsynligvis vil bli den andre lokale spilleren, etter Alexander-Arnold, som når 100 kamper for Liverpool, siden Jamie Carragher og Steven Gerrard gjorde det.

En ny problemstilling har blitt fremmet av europeiske toppklubber, som ønsker regelendringer for Saudi-Arabia

En ny problemstilling har blitt fremmet av europeiske toppklubber, som ønsker regelendringer for Saudi-Arabia

Liverpool har solgt to spillere til Midtøsten denne sommeren.

Kanskje det beste med trekningen: Liverpool slipper å reise langt

Kanskje det beste med trekningen: Liverpool slipper å reise langt

Liverpool kom veldig heldig ut av Europa League-trekningen når det kommer til reisevei.