– Jeg tror Klopp var fornøyd med hvordan det gikk, og at jeg forlot Liverpool

Jordan Hendersons snakker om eierne, og at han tror klubben syntes det var greit at han dro.

Jordan Henderson har i dag endelig snakket etter den mildt sagt kontroversielle overgangen til Al-Ettifaq i Saudi Pro League.

Henderson var klubbens kaptein, med to år igjen av kontrakten sin på Anfield, og valgte å fortsette karrieren i Saudi-Arabia. I første del av intervjuet snakket han om Saudi-Arabia, og hvorfor han mener det er greit å fortsette karrieren der. I den andre delen deler han sitt syn på eierne i Fenway Sports Group.

– For å være ærlig, så har jeg kun positive ting å si om eierskapet. De har vært så bra, og det er lett for alle å se. Se da de kom inn og tok over klubben til der de er nå, og hva de har oppnådd på den tiden. Omtrent den samme tiden som jeg var der. Det har vært bemerkelsesverdig, sier Henderson til The Athletic.

– Disse karene er smarte folk, som vet hva de gjør. De er ikke en klubb som går ut og kaster 100, 200 eller 300 millioner pund på en spiller. De vet hva de trenger, og i min situasjon var det kanskje ikke så hyggelig til tider, men det er det beste for klubben, og det beste for laget.

– Tror Klopp ble kvitt de han ville bli kvitt

Dette var en ekstrem sommer for Liverpool, der de hadde en voldsom utskiftning og hele midtbanen nå er byttet ut. Henderson selv tror både Jürgen Klopp og klubben er fornøyd med at det gikk slik.

– Jeg så at Jürgen sa at han var veldig fornøyd med hvordan overgangsvinduet gikk, og at han elsker laget sitt. Det sier deg at de spillerne som dro var spillere han trolig ønsket at skulle gå, og at spillerne som kom inn var spillere han trolig ønsket å kjøpe. Så de har hatt en plan. Det er ikke som at de i siste minutt sa «åh, Jordan drar, Fabinho drar og Milner går». Det har alltid vært en plan og en strategi, og spesielt under dette eierskapet.

– For å være ærlig, så har jeg alltid følt at eierne har fulgt klubbens beste interesser. De har aldri tatt penger ut av klubben, og investerer alt inn igjen i klubben, enten det er med stadion, treningsanlegget, spillere. Men samtidig så er de smarte med hva de gjør med pengene. De går ikke ut og bruker latterlige penger på overgangsmarkedet eller på lønninger for spillere, siden det var ødelegge strukturen. De holder seg til prinsippene sine, og det har fungert.

Det hadde vært bedre om han bare sa at han reiste dit for pengene

Det hadde vært bedre om han bare sa at han reiste dit for pengene

Jordan Henderson har latt seg intervjue av The Athletic og resultatet er et pinlig selvmål.

Kommentar 05.sep 13:28
– På ingen tidspunkt følte jeg at klubben eller noen andre ønsket at jeg skulle bli

– På ingen tidspunkt følte jeg at klubben eller noen andre ønsket at jeg skulle bli

Jordan Henderson har snakket ut om de siste månedene i Liverpool og overgangen til Al-Ettifaq.

Innrømmer Bellingham-rolle

Før Liverpool offisielt trakk seg fra jakten på Jude Bellingham i april, fordi totalpakken ble for dyr og spilleren til slutt ønsket seg Real Madrid, spilte Henderson en stor rolle i å få 19-åringen til Anfield.

Det innrømmer han nå som tiden hans i Liverpool FC er borte.

– Du kan kanskje tenke deg til enkelte spillere som jeg kan ha prøvd å få tak i tidligere, og kanskje spesielt nå nylig. Og når du ser tilbake på det nå, så er han i fyr og flamme, så jeg kan ha tenkt at vi bare burde betale pengene! Når alt kommer til alt så har de en struktur og plan, og dersom det ikke passer inn så vil de ikke endre det for slikt, fordi det vil ha en effekt på andre ting, sier han.

– Det er fint å kjøpe disse utrolige spillerne på enorme lønninger, og det er fantastisk for alle, men når alt kommer til alt vil du da få andre spillere som kommer og ønsker seg høyere lønn, og spillere som tenker «vel, jeg ønsker meg…», og det gir deg andre problemer. Eierne har alltid en plan, alltid en strategi, og de vet hva de gjør. Men det viktigste er at de bryr seg om klubben, og det er det beste jeg kan si om dem.

I løpet av ett overgangsvindu har Liverpools midtbane blitt nesten tre år yngre

I løpet av ett overgangsvindu har Liverpools midtbane blitt nesten tre år yngre

En ungdommelig energi har blåst nytt liv i Liverpools midtbane.

Innsikt 05.sep 15:53
Arbeidet rundt Anfield kan bli gjenopptatt tirsdag

Oppdatert 12.15:Arbeidet rundt Anfield kan bli gjenopptatt tirsdag

Firmaet som bygger den nye tribunen er konkurs.