– Jeg vil lære fort og vise at jeg er en allsidig spiller

Cody Gakpo har startet sesongen i en uvant rolle på Liverpools midtbane, noe han mener gir han muligheten til å vise at han er en allsidig spiller.

Den unge nederlenderen, som ble hentet fra PSV i januar for £42m, har allerede rukket å bli en viktig mann for Liverpool og Jürgen Klopp. Til det nederlandske fotball magasinet Voetbal International forteller Gakpo om hvordan oppholdet i Liverpool har vært så langt.

– Jeg føler meg bra. Jeg kan se tilbake på gode forberedelser og en god start på sesongen, hvor jeg har spilt i mange forskjellige roller.

Gakpo avslører også at han fikk mye hjelp fra sin landsmann Virgil Van Dijk i startfasen av sitt Liverpool-opphold.

– Det kan selvsagt alltid bli bedre, det er bare sånn jeg er skrudd sammen, men jeg føler meg bra og koser meg i Liverpool. Jeg kom halvveis gjennom sesongen og da er det alltid mye å tenke på. Alle i klubben hjalp meg mye, spesielt Virgil Van Dijk som hjalp meg med å finne meg til rette, og jeg er veldig takknemlig for det.

TAKKNEMLIG: Cody Gakpo fikk mye hjelp fra Virgil Van Dijk i starten av sitt Liverpool opphold.

TAKKNEMLIG: Cody Gakpo fikk mye hjelp fra Virgil Van Dijk i starten av sitt Liverpool opphold.

Viktig med allsidighet

24-åringen har rukket å spille 30 kamper for Liverpool hvor han har scoret syv mål og fått tre målgivende.

I løpet av de kampene har vi virkelig fått sett Gakpos allsidighet, hvor han har bekledd både midtspiss rollen, som en slags Firmino-erstatter, og vært ute på kanten.

– I starten tar det alltid litt tid å bli vant til en ny rolle, men det er viktig å lære seg det fort og vise at jeg er en allsidig spiller. Jeg ønsker bare å spille og være til nytte for laget, det spiller ingen rolle hvor på banen.

Mot Chelsea og Bournemouth i starten av denne sesongen har Klopp til og med brukt han som indreløper på midtbanen.

– Treneren ser på meg som en angrepsspiller, men jeg kan også angripe fra midtbanen, det er grunnen til at jeg også får minutter der. Vi spiller også veldig dynamisk med mange plassbytter så det skjer ofte naturlig også.

– Det å utvikle meg selv på flere områder passer meg også veldig bra som person. Det er hvordan jeg er, og det gjelder også når jeg skal utvikle meg på banen. Det gjenspeiler også hvordan jeg er som spiller, at det er viktig for meg å bli en mer komplett spiller.

København selger polsk keeper for over £11 millioner – det gir penger i kassen på Anfield

København selger polsk keeper for over £11 millioner – det gir penger i kassen på Anfield

Liverpool sikret seg en videresalgsklausul da Kamil Grabara forlot klubben.

Dette ble sagt mellom VAR og hoveddommer da Virgil Van Dijk ble utvist

Dette ble sagt mellom VAR og hoveddommer da Virgil Van Dijk ble utvist

Premier League har publisert video- og lydklipp fra hendelsen på St James' Park.