København selger polsk keeper for over £11 millioner – det gir penger i kassen på Anfield

Liverpool sikret seg en videresalgsklausul da Kamil Grabara forlot klubben.

Den polske keeperen Kamil Grabara ble hentet til Liverpool tilbake i 2016, og han ble lenge sett på som et stort talent på akademiet.

Klubben lånte ham først ut til Aarhus og Huddersfield før han ble solgt for rundt £5 millioner i 2021. I den avtalen lå det en videresalgsklausul, og denne uken ble den gjeldende.

Grabara skal etter planen fullføre sesongen i København, som skal ut i Champions League, før overgangen blir fullført neste sommer.

Overgangssummen fra tyske Wolfsburg skal ligge på rundt £11,6 millioner, hvor Liverpool skal ha 20% av den summen. Det betyr at klubben sikrer seg £2,3 millioner pund.

Det melder blant annet Jack Lusby.

I LIVERPOOL: Kamil Grabara trente jevnlig med Jürgen Klopps førstelagstropp før overgangen til København.

I LIVERPOOL: Kamil Grabara trente jevnlig med Jürgen Klopps førstelagstropp før overgangen til København.

Liverpools nåværende sportsdirektør, Jörg Schmadtke, har kommentert Grabaras overgang til Wolfsburg. Tyskeren har en fortid i klubben.

– Kamil er en veldig god keeper. Han er høy, atletisk, og ikke redd for å komme ut fra målet. Han er høylytt og en agressiv spiller, som utstråler en sterk tilstedeværelse. Et godt kjøp av Wolfsburg, sier Schmadtke til den tyske avisen WAZ.

Grabara-avtalen er ikke den eneste overgangen der Liverpool har tjent penger på videresalg denne sommeren. Tidligere i sommer mottok klubben £700.000 pund da brasilianske Allan meldte overgang fra Atletico Mineiro til Flamengo.

I juni meldte Thisisanfield.com om seks potensielle spillere (med videresalgsklausul) som kunne skifte klubb. Grabara og Allan var to av dem. Marko Grujic, Ki-Jana Hoever, Rafa Camacho og Ovie Ejaria ble værende i sine klubber.

Dette ble sagt mellom VAR og hoveddommer da Virgil Van Dijk ble utvist

Dette ble sagt mellom VAR og hoveddommer da Virgil Van Dijk ble utvist

Premier League har publisert video- og lydklipp fra hendelsen på St James' Park.

Carvalho sliter med spilletiden i Tyskland – Beck leverte målgivende for Dundee FC

De utlånte:Carvalho sliter med spilletiden i Tyskland – Beck leverte målgivende for Dundee FC

Det ble ikke mange seiere for Liverpools utlånsspillere forrige helg.