– Selvtilliten har alltid vært der, men jeg hadde en tøff periode forrige sesong

Scouseren startet sin tredje strake seriekamp mot West Ham.

Curtis Jones' Liverpool-karriere var på vei utfor et stup i starten av 2023, og scouseren virket da å være langt unna en startplass på Jürgen Klopps midtbane.

Han spilte lite, imponerte få, og mange tenkte nok at et utlån lå i kortene for den ballsikre midtbanespilleren. Utover våren ble alt endret, og plutselig var han inne på laget, i en svært god periode for de røde.

Den formen har fortsatt denne sesongen, og mot West Ham spilte 22-åringen sin tredje strake ligakamp fra start.

– Jeg har hatt perioder hvor jeg har vært ute av laget i lengre perioder, og så kom jeg tilbake og pådro meg en ny skade. Nå er jeg på et punkt hvor jeg vil spille alle kampene og bidra så mye jeg kan til laget, sier Jones til liverpoolfc.com.

I VARMEN: Curtis Jones scoret to mål sist gang Liverpool møtte Leicester. Onsdag kveld møter scouseren laget igjen.

I VARMEN: Curtis Jones scoret to mål sist gang Liverpool møtte Leicester. Onsdag kveld møter scouseren laget igjen.

I starten av september spilte han én time i 3-0 seieren over Aston Villa, før det ble samtlige 90 minutter mot Wolverhampton på Molineux. På søndag startet han igjen, sammen med nysigneringene Dominik Szoboszlai og Alexis Mac Allister på midtbanen.

Det fungerte svært godt, og trioen har mottatt mye skryt etter enda en trepoenger. Jones mener konkurransen innad i laget er tøff.

– Vi begynte kampen med Darwin (Nunez), Mo (Salah) og Diaz, før Cody (Gakpo) og Jota ble byttet inn. Du kan også dra med Harvey (Elliott) og Ryan (Gravenberch). Uansett hvem som spiller, er laget alltid flinke til å skape sjanser. Spillerne er komfortable med ballen, løper mye, og alle kan score mål.

Vanskelige perioder

Den første halvdelen av forrige sesong ble en marerittperiode for 22-åringen, som var ute med en øyeskade i mange uker. Det er ikke alltid enkelt å spille seg inn igjen på laget etter slike skader.

– Selvtilliten har alltid vært der. Jeg hadde en tøff periode (forrige sesong), og var ute i ti uker fordi legen sa jeg ikke kune trene eller spille. Jeg kom tilbake, men i et lag som vårt er det alltid spillere som leverer gode prestasjoner og scorer mål og da er det vanskelig å ta dem ut av laget, sier han videre.

NETTKJENNING: Curtis Jones hadde en ball i mål mot West Ham, men 22-åringen stod dessverre i offside.

NETTKJENNING: Curtis Jones hadde en ball i mål mot West Ham, men 22-åringen stod dessverre i offside.

I periodene med lite spilletid valgte Jones å bruke tiden på hardt arbeid, for å være klar når muligheten kom.

– Jeg har måttet vente på min tur, men nå er jeg tilbake i laget, og jeg vet hva som kreves. De nye guttene som har kommet inn i laget, har gitt oss et stort løft, og det gir meg muligheten til å spille mer fritt. Da kan jeg løpe inn i de rommene hvor jeg ønsker å spille.

I høst venter det flere midtukekamper i ligacupen og i Europa League. Scouseren legger ikke skjul på at laget ønsket Champions League-fotball også denne sesongen.

– Vi er Liverpool, så det blir alltid mange kamper. Vi ønsket selvfølgelig å spille dem på tirsdager og onsdager, men nå er vi med i Europa League, og vi er glade for det. Det har startet bra, og vi er alltid med i Premier League. For oss handler det om å ta kampene én eller én, avslutter Jones.

– Det var en veldig enkel avgjørelse

– Det var en veldig enkel avgjørelse

Kostas Tsimikas har signert en ny kontrakt med Liverpool.

Nyheter 25.sep 23:25
Nå får vi se det beste av Nunez – som endelig får tillit fra start

Nå får vi se det beste av Nunez – som endelig får tillit fra start

Liverpools spydspiss er i fantastisk form og ble matchvinner mot West Ham.

Nyheter 25.sep 10:40