Jürgen Klopp jaktet på Wataru Endo lenge før denne sommeren

Liverpool og Stuttgart spilte treningskamp på sommeren i 2020.

Klokken skrus tilbake til sommeren 2020, og midt i koronapandemien. Liverpool hadde akkurat tatt seriegull, og var godt i gang med oppkjøringen til 2020/21-sesongen.

Jürgen Klopp hadde tatt med seg troppen til Østerrike på treningsleir, og på plakaten stod flere treningskamper. En av motstanderne var Wataru Endos Stuttgart-lag.

Kampen endte til slutt 3-0 til de røde, etter scoringer av Roberto Firmino, Naby Keita og Rhian Brewster, men på motstatt banehalvdel stod Liverpools nye japaner.

– Klopp spurte meg hvor gammel nummer 3 (trøyenummer) er. Jeg fortalte ham at han var 23 år, sier Takumi Minamino til den japanske nyhetskanalen Synchronous.

Kantspilleren ville ha en landsmann inn dørene på Anfield, og prøvde på humoristisk vis å lyve på alderen til Endo. Den defensive midtbanespilleren var da 27 år, og ikke 23, en alder Anfield-klubben sjeldent hentet spillere i.

2020: Jürgen Klopp hadde Wataru Endo på radaren lenge før han ble hentet denne sommeren.

2020: Jürgen Klopp hadde Wataru Endo på radaren lenge før han ble hentet denne sommeren.

Tre år senere, til flere supporteres skuffelse, fikk Klopp endelig tak i Endo, en spiller han tydelig har beundret i flere år.

Spilleren selv er for tiden aktuell med en slags selvbiografi, og 30-åringen skriver blant annet om hvor viktig alder er i europeisk fotball.

«Hvis du ønsker å spille i de fem beste ligaene, er det viktig å komme der tidlig. Hvis en ung spiller har tilbud fra en europeisk klubb, råder jeg dem til å dra tidlig. Det er så mange fordeler. Overgangene (fra Japan) til Europa er ofte med yngre spillere. I fotballkretser kaller du det 24-årsveggen, og etter du er forbi den blir sjansene færre», skriver han ifølge nyhetskanalen.

Endos historie er en litt annen, men han har utvilsomt et godt poeng.

En uvanlig overgang

Liverpools overganger de siste årene viser at Endo klart har et poeng angående alder. Denne sommeren har de røde hentet Alexis Mac Allister (24), Dominik Szoboslai (22) og Ryan Gravenberch (21), sammen med japaneren.

Det er en gjenganger under Jürgen Klopp. Endo er faktisk Liverpools eldste spillerkjøp (med overgangssum) på syv år. Den forrige var Ragnar Klavan (30), i 2016.

Liverpool og FSG har hatt en klar visjon på overgangsmarkedet helt siden tyskeren ankom Anfield i 2015, og Endo er et av få unntak fra regelen.

– Han ser ikke ut som han er gammel nok til å kjøre en bil, på banen ser han ut som et monster. Vi vil se hvor mye tid det tar, vi trenger han og det er tydelig. Jeg er veldig glad disse type historiene fortsatt er mulige i denne gale fotballverdenen, det føles bare riktig, sa Klopp da overgangen ble et faktum.

Nå må klubben ta grep, før det blir et uromoment

Nå må klubben ta grep, før det blir et uromoment

Nå må Liverpool belønne Trent Alexander-Arnold med en ny avtale før det blir skummelt.

Kommentar Man. 04.09. 22:01
Gravenberch får mye kritikk for valget sitt

Gravenberch får mye kritikk for valget sitt

Ryan Gravenberch har takket nei til å spille for U21-landslaget. Nå får han kjeft av både U21-sjefen og landslagssjefen.

Nyheter Man. 04.09. 16:58