Midtbanekjøpet er den eldste spilleren Liverpool har betalt overgangssum for på syv år

Wataru Endo er et unikt kjøp i Klopp-sammenheng.

Etter hvert som fiskene glapp ut av garnet, 21-årige Moises Caicedo og 19-årige Romeo Lavia, overrasket Liverpool med å hale i land en eldre modell.

Det sies at alder bare er et tall, men aldersmessig skiller Wataru Endo seg fra de andre midtbanekandidatene som har vært nevnt i sommer. Ryan Gravenberch (21), Cheick Doucoure (23), Kalvin Phillips (27), Joao Pahlinha (28), Boubacar Kamara (23), Douglas Luiz (25), André (22), Martin Zubimendi (24), Florentino Luis (24), Khephren Thuram (22), Manu Koné (22), Sofyan Amrabat (26).

Født 9. februar 1993 og med sine 30 år er Endo den eldste spilleren på syv år som klubben betaler en overgangssum for.

For å sette det litt i perspektiv. Da Endo scoret sitt første mål på seniornivå var Lavia rundt skolealder, og klar for å lære seg å lese og skrive. Da japaneren debuterte på landslaget spilte Lavia akademiball i Anderlecht.

ANDRE TIDER: Ragnar Klavan på Melwood i 2016.

ANDRE TIDER: Ragnar Klavan på Melwood i 2016.

Helt gratis er han ikke, selv om prisen ikke er stort å si på i dagens marked, og en kontrakt til 2027 er signert.

Blant stallens mer rutinerte

Vi ser det sammenlignet med valgene Jürgen Klopp hadde fra før av. Curtis Jones (22), Alexis Mac Allister (24), Dominik Szoboszlai (22), Harvey Elliott (20), Cody Gakpo (24), Stefan Bajcetic (18).

Eierne FSG (Fenway Sports Group) pleier å foretrekke en yngre profil, man har støttet Klopps ønske.

Det positive er at det støtter opp om at dette er et Klopp-kjøp, og en spiller treneren virkelig vil ha.

Tyskeren går fra Hendo til Endo på midten, og omtaler den japanske landslagskapteinen som en «late bloomer».

I troppen vil han være jevnaldrende med målvakt Alisson Becker, bak Adrian (36), Thiago Alcantara (32), Joel Matip (32) Virgil van Dijk (32) og Mohamed Salah (31) på aldersstigen.

Endo har rundet flere hundre ligakamper. 50 landskamper er klart flest av de spillerne Jürgen Klopp kan velge blant på midten. Han er også den femte røde som er kaptein for sitt landslag.

Utypisk Klopp- og FSG-overgang

Ser vi tilbake på de tidligere overgangsvinduene skiller spillerprofilen til Endo seg ut. Noe Klopp heller ikke la skjul på i sitt intervju.

– Når du ser han løpe rundt nå er det ingen sjanse for at noen ville gi han 30 år.

Sist gang Liverpool gikk for et såpass etablert valg var med 1991-modellen Thiago Alcantara i 2020/21. Også han ble hentet fra tyske Bundesliga. 32-åringen er fortsatt i klubben, men kanskje ikke i alt for mange sesonger til.

Videre må vi tilbake til sommeren 2019/20. Den gang hentet de røde to voksne karer gratis i form av målvaktene Andy Lonergan fra Middlesbrough og Adrian fra West Ham. 

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse

Wataru Endo er klar!– Dette er en drøm som går i oppfyllelse

Liverpool bekrefter kjøp av Wataru Endo fra Stuttgart.

– Han er en maskin på banen, og en jeg alltid har hatt på listen min

– Han er en maskin på banen, og en jeg alltid har hatt på listen min

Jürgen Klopp er veldig begeistret for Liverpools nye nummer 3.

1983-modellen Lonergan spilte aldri en tellende kamp, men 1987-årgangen holder stand med Adrian. Spanjolen er den eneste i troppen som kan huske 80-tallet. Vi tar med at 2019/20-sesongen endte med ligagull for Liverpool. La oss håpe på Endo-effekten dette året?

Jürgen Klopps første fulle sesong med Liverpool var 2016/17. Da ble duoen Ragnar Klavan (1985) og Alex Manninger (1977) hentet inn fra tyske Augsburg. Kun Klavan kostet penger.

Midtstopperen ble den dyreste fotballspilleren fra Estland gjennom tidene, uten at det var noen stor målestokk. Men veteranen ble en populær figur på Anfield.

Med #17 på ryggen ble han kåret til banens beste i et derby mot Everton. Han ble også første estlender som scoret i Premier League. Nå er det opp til Wataru å føre den rutinerte arven videre.

Vi tar med oss noen ord fra Klopp på veien.

– Han ser ikke ut som han er gammel nok til å kjøre en bil, på banen ser han ut som et monster. Vi vil se hvor mye tid det tar, vi trenger han og det er tydelig. Jeg er veldig glad disse type historiene fortsatt er mulige i denne gale fotballverdenen, det føles bare riktig.

Da håper vi bare at når Endo er god, er allting godt.