Klopp hadde Bajcetic i tankene da klubben jaktet en ny defensiv midtbanespiller

Jürgen Klopp verdsetter 18-åringen veldig høyt.

I sommer la Liverpool inn fire bud på Romeo Lavia, og forsøkte seg på et bud på Moises Caicedo som ville gjort ham til tidenes dyreste midtbanespiller. Begge spillerne endte opp i Chelsea, og noen dager senere hadde de røde kjøpt Wataru Endo fra Stuttgart for 16,2 millioner pund.

Jürgen Klopp forteller at det gror godt på akademiet, og det er trolig spillere vi vil bli bedre kjent med denne høsten med ligacup og Europa League.

– Jeg vet at jeg blir eldre, men når du ser 16 år gamle gutter på trening og tenker «ok, om to år er de 18 så det er en god sjanse for at jeg kan bruke dem uten å forhaste dem inn i førstelaget». Jeg opplevde det med Mario Götze for mange år siden i Dortmund, da jeg så en kamp og spurte «hvem er det?». Mario Götze var 16 år gammel, og jeg hadde ingen anelse. «Når kan vi bruke ham?», sa Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse ifølge Liverpool Echo

– Klubben har skikkelig gode unge spillere her, og vi har en situasjon der vi ikke trenger å bruke dem dersom det kommer for tidlig. Du kan se at Bobby Clark har tatt enorme steg, men er han på førstelaget? Trolig ikke, men er de på lån? Nei, fordi vi ønsker å ha dem rundt oss, og mot slutten av karrieren er det ingen som snakker om det året da du var 18 eller 19, sier han.

– Jeg har Vitor Matos og Pep Lijnders som er de beste forkjemperne for disse guttene, så de vet absolutt alt om dem og jeg ser dem fra tid til annen og kan si at det står bra til.

OM MIDTBANESITUASJONEN: Jürgen Klopp snakket i forkant av Wolverhampton-kampen.

OM MIDTBANESITUASJONEN: Jürgen Klopp snakket i forkant av Wolverhampton-kampen.


Hadde Bajcetic i tankene

Denne sommeren har Liverpool kjøpt fire midtbanespillere. Alexis Mac Allister, Dominiks Szoboszlai, Ryan Gravenberch og Endo. Men en spiller som Stefan Bajcetic kommer fortsatt til å bli satset på.

– Det er ingen hemmelighet at vi leitet etter noen andre også, så vi ønsket en som kunne spiller som «nummer seks», og det har vi nå. Problemet var alltid at vi visste at vi har Stefan Bajcetic. Vi verdsetter ham veldig høyt, men han har vært skadet i fem måneder. Jeg tror alle som så ham forrige sesong tenkte «herregud, hvor vil dette ende?», sier Klopp.

– Vi har alltid visst at Alexis Mac Allister kan spille i posisjonen, men vi har ikke visst hvor bra han kan gjøre det. Vi hadde erfaringen fra forrige sesong, og hvordan kan du skape en situasjon der «Macca» spiller som nummer seks, for det vil kun fungere dersom du spiller veldig kompakt. Dersom du har store rom så kan du ikke forsvare deg mot kontringer, og det vil ikke se bra ut. Vi har kjøpt Wataru Endo, som er en topp, topp, topp spiller og en mer klassisk nummer seks, men det er ikke de eneste alternativene vi har.

Stefan Bajcetic har ble operert i vår, men er nå tilbake og har vært i Liverpools kamptropp i de tre siste kampene. Han spilte for Spania U21 i landslagspausen, da som midtstopper.

Wolverhampton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

– Totalpakken Ryan Gravenberch er veldig interessant

– Totalpakken Ryan Gravenberch er veldig interessant

Jürgen Klopp vet ikke hvor nederlenderen kommer til å ende opp, men er veldig glad for å kunne begynne å jobbe med ham.

– Jeg kommer tidlig til treningsfeltet, og ofte er Mo sin bil der allerede

At Salah alltid er tilgjengelig er ikke tilfeldig– Jeg kommer tidlig til treningsfeltet, og ofte er Mo sin bil der allerede

Jürgen Klopp har bare gode ting å si om Mohamed Salah – og hyller sin toppscorer.