Klopps agent utelukker Tyskland-jobben

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke ta over den ledige jobben som trener for Tysklands herrelandslag, ifølge hans agent.

Etter at Hansi Flick fikk sparken etter det ydmykende 4-1-tapet i treningskampen mot Japan, har Klopp igjen blitt koblet til stillingen som tysk landslagssjef. Liverpoolsjefen ble også linket til jobben sommeren 2021 for å ta over etter Joachim Löw.

Det tyske landslaget har allerede fått et oppsving etter at Flick måtte gå av, da de slo Frankrike 2-1 i en privatlandskamp i går kveld. De ble da ledet av deres tidligere landslagssjef Rudi Völler.

Tyskland skal skal i tillegg arrangere neste sommers EM, så sparkingen av den tidligere Bayern-treneren og usikkerheten rundt hans arvtager kommer på et dårlig tidspunkt sett med tyske øyne.

FIKK SPARKEN: Hansi Flick har fått sparken som tysk landslagssjef mindre enn et år før tyskerne skall arrangere EM på hjemmebane.

FIKK SPARKEN: Hansi Flick har fått sparken som tysk landslagssjef mindre enn et år før tyskerne skall arrangere EM på hjemmebane.

Ikke tilgjengelig

Klopps agent Marc Kosicke kommenterte landslags-ryktene til Sportschau.

– Jürgen har en langtidskontrakt med Liverpool og er ikke tilgjengelig for stillingen som landslagstrener.

Det er ingen tvil om at i Tyskland er Klopp det mest populære valget til å ta over trener-jobben før tyskerne skal arrangere EM på hjemmebane neste sommer, men Jürgen har ingen planer om å bryte Liverpool-avtalen han signerte i april 2022, som knytter han med de røde frem til 2026.

– Landslagsjobben ville vært en stor ære, det er det ingen tvil om, men problemet som står i veien for det hele er lojaliteten min. Jeg kan ikke bare forlate Liverpool nå og si at jeg tar over Tyskland for en kort periode. Det fungerer ikke, og det har heller ikke kommet noen forespørsel. Dersom jeg skulle gjort det noen gang, så må jeg være tilgjengelig, og det er jeg ikke nå. Jeg har et ansvar overfor klubben min, sa han til tyske Sky i juli.

– Det er en interessant jobb, men jeg vet ikke ennå om jeg vil gjøre noe helt annerledes når jeg forlater Liverpool. Jeg vil holde mulighetene mine åpne, sa han videre.

Ifølge Raphael Honigstein i The Athleticer det Matthias Sammer, Julian Nagelsmann og Oliver Glasner som er de fremste kandidatene. De er alle uten trenerjobb for øyeblikket.

Darwin tatt av til pause med muskelproblemer

Darwin tatt av til pause med muskelproblemer

Darwin Nunez fikk det vanskelig mot Ecuador og ble tatt av til pause med muskelproblemer av Marcelo Bielsa.

Ingen dømmer Liverpool oftere enn Paul Tierney

Ingen dømmer Liverpool oftere enn Paul Tierney

Mannen Jürgen Klopp har hatt en åpen feide med er involvert i nesten hver fjerde Liverpool-kamp.