Kontaktet landslagskompisen før overgangen til Liverpool

Endo og Minamino har blitt godt kjent med hverandre etter flere mesterskap med Japan.

Wataru Endo fikk endelig drømmeovergangen i boks i slutten av august, og i løpet av de neste fire årene skal 30-åringen spille på Anfield i rød drakt.

Japaneren er god venn med en annen tidligere spiller, nemlig landsmannen Takumi Minamino. Den ferske Liverpool-spilleren ringte sin gode venn før overgangen til Anfield ble bekreftet.

– Jeg tok kontakt med ham. Vi snakket på telefon, og han gratulerte meg med overgangen. Vi snakket om hvordan livet i Liverpool er, og slike ting. Han ga meg ikke spesifikke råd, men fortalte meg at det var flere japanske ansatte i klubben, sier Endo til liverpoolfc.com.

Minamino, som spilte for Liverpool fra 2020 til 2022, forlot England med 55 kamper og 14 mål for Liverpool.

IMPONERER: Etter en vanskelig første sesong i Monaco har Minamino blitt en av nøkkelspillerne i klubben.

IMPONERER: Etter en vanskelig første sesong i Monaco har Minamino blitt en av nøkkelspillerne i klubben.

Forklarer eget spill

Endo har vært i spill for Liverpool ved flere anledninger siden overgangen, men han har ennå ikke klart å imponere. Det er kanskje ikke overraskende, da det bare er litt over en måned siden han kom til klubben, sent i overgangsvinduet.

– Jeg er alltid bevisst på om jeg kan være i den beste posisjonen både offensivt og defensivt. Når vi angriper, ser jeg om jeg kan få plass mellom motstandernes angripere og midtbanespillere. Jeg tenker også mye på hvordan det motstanderlaget prøver å sette press på oss, sier Endo.

30-åringen er utvilsomt en erfaren spiller, med flere år bak seg i japansk toppserie og i tyske Bundesliga. Japaneren bidrar med rutine i en ellers ung Jürgen Klopp-midtbane.

– Jeg prøver å se hvordan motstanderne beveger ballen i sitt system og tenker på hvordan jeg skal forsvare laget når en bestemt spiller gjør en bevegelse. Jeg tenker alltid på slike ting mens jeg spiller, fortsetter han.

LEVERER PÅ LANDSLAGET: Wataru Endo ledet Japan til en 4-1 seier mot Tyskland tidligere i måneden.

LEVERER PÅ LANDSLAGET: Wataru Endo ledet Japan til en 4-1 seier mot Tyskland tidligere i måneden.

I løpet av sin første Liverpool-måned har Endo bitt seg merke i én spesiell ting: Hvor god Liverpools brasilianske målvakt er.

Alisson har reddet de røde ved flere anledninger denne sesongen, og de fleste husker nok den fantastiske redning på stillingen 1-0 til Newcastle.

– Alle spillerne har svært gode ferdigheter, men jeg vil trekke frem Alisson. Jeg har spilt med mange keepere, men hans evne til å stoppe skudd er utrolig. Selvfølgelig er også de andre spillerne veldig gode, men Alissons evne til å stoppe skudd er strålende.

– Han har reddet laget fra farlige situasjoner, og han er veldig kraftig, avslutter japaneren.

Wataru Endo og Liverpool får besøk av Leicester i ligacupens tredje runde. Japaneren vil sannsynligvis få muligheten fra start. Kampen kan føles på V Sport 1 og Viaplay fra kl. 20.45 onsdag.

– Selvtilliten har alltid vært der, men jeg hadde en tøff periode forrige sesong

– Selvtilliten har alltid vært der, men jeg hadde en tøff periode forrige sesong

Scouseren startet sin tredje strake seriekamp mot West Ham.

– Det var en veldig enkel avgjørelse

– Det var en veldig enkel avgjørelse

Kostas Tsimikas har signert en ny kontrakt med Liverpool.