Nysigneringen sammenlignes med Gini Wijnaldum

Ryan Gravenberch sammelignes med landsmann og tidligere Liverpool-helt.

– Thomas Tuchel sa at Bayern ikke spilte med den posisjonen som passer ham (Gravenberch) best. Det har vi, så det er bra. Han er super-talentfull, og har et godt øye for pasninger. Han kan være en stor trussel som boks-til-boks spiller, og han passer fint inn i vår tropp, uttalte Jürgen Klopp da Gravenberch ble signert på Deadline Day.

Etter tapene av defensive midtbanespillere som Moises Caicedo og Romeo Lavia, forventet de fleste av Liverpool ønsket å hente enda en defensiv midtbanespiller inn dørene, selv etter signeringen av Wataru Endo.

Det stemmer ikke, ifølge James Pearce og Simon Hughes i The Athletic. Liverpool-journalistene skriver at Klopp var svært fornøyd med dekningen i 6-er rollen, med Mac Allister, Thiago og Stefan Bajcetic som konkurrenter til Endo.

«Klopp ønsket en spiller som fungerte i flere posisjoner på midtbanen, og han så på Gravenberch som det ideelle tilskuddet. Han kan spille dypt, men betraktes som mest effektiv når han får utfolde seg lenger frem i banen», skriver dem.

ALLSIDIG: Ryan Gravenberch ble ofte brukt som defensiv midtbane i Ajax, men 21-åringens beste posisjon ligger lenger fremme i banen.

ALLSIDIG: Ryan Gravenberch ble ofte brukt som defensiv midtbane i Ajax, men 21-åringens beste posisjon ligger lenger fremme i banen.

Sammenlignes med landsmann

Dermed er det mer sannsynlig at Gravenberch vil konkurrere mot spillere som Curtis Jones, Dominik Szbosozlai og Harvey Elliott for en plass i startelleveren. Med en imponerende høyde på 190 cm kan han tilføre midtbanen noe annet enn de nevnte.

«Han er imponerende fysisk, men hans hurtighet anses også som en av hans største egenskaper. Han løper med høy intensitet, fart og styrke, og er flink til å passere motstandere og skape rom for lagkameratene sine», skriver Pearce og Hughes.

Ifølge tall fra The Athletic ble nederlenderen benyttet både på defensiv og sentral midtbane i Ajax. Jürgen Klopp pleier å sette stor pris på allsidige fotballspillere, spesielt på midtbanen.

En tidligere Klopp-elev trekkes frem, en spiller som ogsås var svært allsidig. Han kunne bekle samtlige posisjoner på midtbanen, inkludert høyere opp i banen.

«De ansvarlige for rekruttering i Liverpool mener det er likheter med Gini Wijnaldum».

Den nederlandske midtbanespilleren vant det meste med Klopp, og han huskes kanskje best for de to målene mot Barcelona i Champions League-semifinalen. Hvis Gravenberch en dag kan få en slik innvirking, vil Klopp fra stor nytte av 21-åringens ferdigheter.

Derfor ble ikke Ryan Gravenberch hentet tidligere i overgangsvinduet

The Athletic:Derfor ble ikke Ryan Gravenberch hentet tidligere i overgangsvinduet

Liverpool hadde 21-åringen på radaren i flere år, og nå har de fått tak i ham.

Liverpool ble forbløffet av Koemans utbrudd

Liverpool ble forbløffet av Koemans utbrudd

Ryan Gravenberch valgte å bli igjen på Merseyside.