Pearce: Ingen hold i ryktene om at Ward er tilbake

Rykter om at Julian Ward har returnert til Liverpool FC har ingen rot i virkeligheten, forteller journalist James Pearce.

Tirsdag omtalte vi på vår ryktebørs her på liverpool.no opplysninger om at Julian Ward var tilbake i Liverpool FC bare noen få måneder etter at han sluttet som sportsdirektør. Nøyaktig hvem som satte ut ryktene var ikke godt å si, og det kan vise seg at det var klokt å ta det hele med en klype salt. 

Ifølge journalist James Pearce i The Athletic er det nemlig ingen grunn til å tro at ryktene har noen som helst rot i virkeligheten. 

– Jeg vet ikke hvor det kommer fra, men jeg har sett det koke i sosiale medier. Troverdige folk jeg har snakket med sier at det ikke er tilfellet. Han har fremdeles en pause fra fotballen, og hans arbeid for klubben var avsluttet etter kjøpet av Alexis Mac Allister, sier Pearce i en ny episode av podcasten Walk On. 

Ryktene gikk på at Ward var involvert igjen i Liverpool FC mot slutten av overgangsvinduet, men det stemmer altså ikke, om vi skal tro den vanligvis troverdige Pearce. 

Schmadtke har levert

Wards erstatter som sportsdirektør, Jörg Schmadtke, fikk en krevende første sommer i klubben, og foreløpig er det usikkert om han blir med videre på lang sikt eller ei. 

Pearce mener uansett at tyskeren må få godkjent etter å ha hentet inn Dominik Szoboszlai, Wataru Endo og Ryan Gravenberch før vinduet stengte. 

– Liverpool kom helskinnet ut av vinduet som helhet, og Mac Allister og Szoboszlai har allerede blitt veldig populære blant supporterne. Det er vanskelig å evaluere Schmadtkes innsats alene fordi han er del av et større team, men det er ingen tilfeldighet at tre av de fire signeringene kommer fra Bundesliga, sier Pearce. 

Han har fått inntrykk av at klubben er fornøyd med veteranens innsats.

– Tilbakemeldingene er at Schmadtke blir regnet som et nyttig tilskudd til klubben, sier han.

For øvrig kom nylig nyheten om at Liverpools legendariske sportsdirektør Michael Edwards nylig startet et konsulentfirma sammen med tidligere research-direktør Ian Graham. De vil tilby sin ekspertise til fotballklubber, og Pearce tror køen av interessenter kommer til å bli lang. 

– Uansett bekrefter dette det vi visste - at Edwards ikke kommer tilbake til Liverpool som sportsdirektør, sier Pearce.

Liverpool registrerte kun 22 spillere til Premier League

Glatzel og Jaros i troppen: Liverpool registrerte kun 22 spillere til Premier League

Liverpool nøyer seg med å fylle 22 av 25 plasser i Premier League-troppen.

Skal ha forhørt seg om belgisk midtstopper

Skal ha forhørt seg om belgisk midtstopper

Ryktebørsen 13.sep 14:18