Skader bremser utviklingen til Liverpools backtalenter

Det gror godt bak Trent Alexander-Arnold, men for øyeblikket er de to største høyrebacktalentene til Liverpool skadet.

Da Liverpool gikk inn i 2023/24-sesongen uten å forsterke med en ny høyreback, var det kanskje med et håp om at Conor Bradley kunne gjøre en jobb som vikar for Trent Alexander-Arnold når det trengs. Nord-iren leverte en fantastisk sesong på lån i Bolton i League One i fjor, og før sesongoppkjøringen varslet han at han hadde planer om å spille seg inn i planene til Jürgen Klopp. 

Dessverre ble oppkjøringen ødelagt av en skade som i etterkant har vist seg å være mer alvorlig enn først antatt. I utgangspunktet ble det omtalt som en småskade, men det har senere vist seg at det skal være snakk om et tretthetsbrudd i ryggen og at han kommer til å være ute i flere måneder. Landslagssjef for Nord-Irland, Michael O'Neill, har antydet at det er ekstremt tvilsomt at vi får se Bradley i aksjon denne høsten, og det vil i så fall bety at han er ute minst til og med november. 

Skadeekspert Dr. Rajpal Brar skriver for This Is Anfield at et annet ungt Liverpool-talent, Calvin Ramsay, hadde samme skade i fjor og var ute i tre måneder. Arsenal-stopper William Saliba mistet de siste månedene av sesongen med et liknende tretthetsbrudd. 

Bradley har pådratt seg en ryggskade, og vil være ute i flere måneder

Bradley har pådratt seg en ryggskade, og vil være ute i flere måneder

Den nord-irske landslagssjefen avslører at den unge høyrebacken sliter med en ryggskade.

Nyheter 30.aug 16:07
Ga klar melding om hvor fremtiden ligger

Ga klar melding om hvor fremtiden ligger

– Vi er innstilt på å ha en god sesong og vinne så mange trofeer som mulig.

Nyheter 10.aug 18:41

Brar skriver at skaden kan ha kommet av at Bradley forrige sesong var tenåringen i verden som spilte flest minutter for klubb- og landslag forrige sesong, men at det ikke trenger å være alvorlig på lang sikt dersom skaden behandles riktig. 

«Jeg forventer at Bradley kommer til å bli helt god under behandling av Liverpools strålende medisinske apparat, og at han forsiktig vil fases inn når han er klar», skriver Brar.

Ramsays mareritt fortsetter

Ramsay, som ble hentet inn fra Aberdeen i fjor, har ikke hatt det lett etter at han kom til Liverpool. Store deler av forrige sesong ble ødelagt på grunn av skader, og også denne sesongen har startet på verst tenkelig vis. 

Unggutten ble lånt ut til Preston med håp om at førstelagsfotball i Championship skulle sette fart på utviklingen, men så langt har det bare blitt én kamp, og den kom i sesongoppkjøringen. Ramsay skal ha fått et tilbakeslag i forbindelse med kneskaden som holdt ham ute i vårsesongen. 

20-åringen er nå tilbake på AXA Training Centre for å få behandling av Liverpools apparat i rehabiliteringsperioden. Ramsay har bare startet én kamp for de røde etter overgangen - mot Derby i ligacupen i fjor. 

Europa League kunne vært en god mulighet for spilletid denne sesongen, spesielt for Bradley ettersom han ikke ble lånt ut, men nå må Klopp gå for andre løsninger. Dermed ser det ut til at Joe Gomez enn så lenge blir Alexander-Arnolds vikar når scouseren er skadet eller trenger hvile.

Skademarerittet fortsetter for Ramsay

Skademarerittet fortsetter for Ramsay

Calvin Ramsay blir ute i flere måneder.

Nyheter Tor. 14.09. 12:43