– Vi jobber mye individuelt med presspillet mitt

Ryan Gravenberch forteller om sin første måned som Liverpool-spiller.

To kamper fra start, to kamper som innbytter, 152 minutter på banen og to målgivende. Det har vært en innholdsrik start på Liverpool-karrieren for 21 år gamle Ryan Gravenberch etter overgangen fra Bayern München.

– Alt går bra. Jeg er veldig glad for å være her, og det har allerede gått en måned så det føles kjempebra. Jeg er veldig glad for å være her, sier han til Liverpoolfc.com.

– For å være ærlig, så er hele laget gode med hverandre, og de har gitt meg en varm velkomst. Dersom jeg trenger noe så kan jeg spørre dem, og de vil hjelpe meg med det. Jeg må selvsagt lære litt om systemet fra treneren og forstå hva han ønsker fra meg, men når jeg ser på kampene der jeg har spilt så synes jeg det har gått bra, og at vi kan bygge videre på det, sier nederlenderen.

Terper på presspillet

Til nå har Gravenberch blitt brukt i indreløperrollene på midtbanen. Han forteller at det er mye som er nytt – men at de jobber med ham også utenom fellesøktene for at han skal lære seg presspillet. Evnen til å vinne ballen igjen raskt og gjerne høyt i banen er noe av det viktigste i Klopps fotballfilosofi.

– Trenerne jobber med meg og presspillet mitt. Presspill er noe manageren ønsker å få innprentet i meg, få det inn i hodet mitt slik at jeg automatisk tenker på det, så presspillet er det viktigste. Pep Lijnders forklarer meg mye, også før kampene og i pausene. Jeg liker det, for han snakker også nederlandsk og kan forklare det, sier han.

Kampen hans mot Leicester på onsdag var første gang han kom ut fra start foran et fullsatt Anfield. Da Ajax møtte Liverpool i Champions League for noen sesonger tilbake var det covid og tomme tribuner.

– Da jeg gikk ut, og du hører You’ll Never Walk Alone, så føltes det spesielt. Når du kommer ut på banen gir det en så god følelse inn mot kampen. Det er spesielt å være her, og det ga meg også en god følelse, sier han.

– I England er det mer fysisk og intensiteten er mye høyere enn der jeg kom fra. Leicester City er et lag i Championship, men de kom fra Premier League, så du kan se intensiteten de spiller med. Det er tingen å tilpasse seg, så det jobber vi med. Forrige sesong spilte jeg ikke så mye, så det er den tingen jeg må omstille meg til.

Bajcetic har fått en liten skade. Trent blir med mot Spurs

Bajcetic har fått en liten skade. Trent blir med mot Spurs

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på skadesituasjonen.

Nyheter 29.sep 12:51
– Spurs var kanskje verdens beste kontringslag, men har nå mer ball og egne ideer

– Spurs var kanskje verdens beste kontringslag, men har nå mer ball og egne ideer

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse.

Nyheter 29.sep 11:21