Maktdemonstrasjon! Liverpool KNUSTE Arsenal og gikk videre i FA Youth Cup

Liverpool lekte seg videre til femte runde av FA Youth Cup.

Liverpool U18 - Arsenal U18 7-1

Marc Bridge-Wilkinson stilte med et sterkt mannskap mot Arsenal U18 i fjerde runde av FA Youth Cup, og spillere som Trey Nyoni og Lewis Koumas som begge har vært i førstelagstropper denne sesongen var med fra start.

Men at de unge røde skulle være så gode, vil neppe Bridge-Wilkinson ha våget å håpe på en gang.

Før kampen hadde mye handlet om U18-lagets målmaskin Jayden Danns, og vi hadde en stor sak på ham og slektstreet hans før lørdagens kamp. Det var Danns som la ballen til rette da Koumas banket inn 1-0.

Etter en feil i forsvaret utlignet Arsenal, og like etter traff de tverrleggeren og var nære på å ta ledelsen. Men etter det var det Liverpool, Liverpool og bare Liverpool på akademiet i Kirkby. Kampene må spilles før 10. februar, og datoen vil settes i løpet av kort tid.

Koumas ga Liverpool ledelsen igjen med et langskudd fra 20 meter etter Nyoni hadde vunnet igjen ballen høyt i banen. Noen minutter senere skulle Koumas være tilrettelegger, da han brystet ballen ned til Trent Kone-Doherty som løp gjennom på venstrekanten og avsluttet sikkert alene med keeper. Det var hans åttende mål for sesongen

Liverpool gikk til pause med 3-1 – men var ikke ferdige der...

Sju mål!

Kone-Doherty scoret sesongens niende da han avsluttet en strålende kontring der Nyoni og Koumas gjorde forarbeidet, keeper reddet og iren var på plass på returen.

Men så var det klart for U18-lagets toppscorer Jayden Danns. Arsenals forsvar og målvakt rotet det til, og Danns kunne sette ballen i det tomme nettet fra over 30 meter. Og toppscoreren sparte det beste til slutt. Et fantastisk frispark fra 20 meter helt oppe i det høyre krysset for 6-1.

Danns var veldig nær å score hattrick på slutten, men ballen ville ikke inn. Men en den ville inn for, og som fikk hattricket sitt, var Lewis Koumas. Han var raskest av alle i hodet, leste at Arsenal-forsvareren nølte, stjal ballen og satte ballen inn ved nærmeste stolpe. Det var det siste han gjorde før Keyrol Figueroa kom inn på overtid.

Se alle scoringene her:

Jack Wilshere sitt U18-lag ble slått ut av cupen og hjem til London med sju baklengs. Det er skikkelig gode dager for akademiet, både med spillerne som allerede har vært oppe på førstelaget og med den neste generasjonen – og her var det veldig mye positivt å ta med seg som gir håp om en rød fremtid!

Resultatet sender Liverpool til femte runde – åttendedelsfinalen – der trekningen allerede er gjort. Liverpool skal møte vinneren av Swansea og Fulham. De røde har fått hjemmekamp også i neste runde.

Liverpool U18: Misciur; Misciur; Davidson, Nallo, Pinnington, Lucky; Trueman, Morrison, Nyoni; Kone-Doherty, Danns, Koumas
Benk: Morana, Pitt, Gyimah, Figueroa, Furnell-Gill, Pennington, Laffey

Arsenal U18: Cooper, Rosiak, Kacurri, Heaven, Nichols, Lewis-Skelly, Dudziak, Nwaneri, Kabia, Obi-Martin, Kamara.
Benk: Rojas, Brown, W. Sweet, Julienne, Casey, Ryan, Oyetunde.

Danns, Danns, Danns oppå bordet

Danns, Danns, Danns oppå bordet

Liverpool FC U18s store stjerne heter Jayden Danns. Han har litt av noen gener.

Innsikt 20.jan 09:00
Liverpool U18 møter Arsenal U18 – men før en eneste ball har blitt sparket, er det Liverpools ungdom som har flest grunner til å smile

FA Youth Cup:Liverpool U18 møter Arsenal U18 – men før en eneste ball har blitt sparket, er det Liverpools ungdom som har flest grunner til å smile

Mikel Arteta har fått kritikk for å ikke gjøre som Jürgen Klopp. På lørdag møtes Liverpool og Arsenal i FA Youth Cup.

Innsikt 18.jan 15:04