Storkamper på rekke og rad - søndag kommer den første

Liverpool FC Women går inn i en spennende vårsesong.

I fjor på denne tiden var Liverpool FC Women middelhavsfarere i Women's Super League. Målet om å holde plassen på komfortabelt vis etter opprykket ble tidlig oppnådd, og gjennom vårsesongen var det lite annet enn ære og utvikling å spille for. 

I år er situasjonen en annen. Matt Beard sitt lag leverte flere strålende prestasjoner før vinterpausen. Søndag sparkes alvoret i gang igjen, og de røde er outsidere til å kjempe helt i toppen når regnskapet skal gjøres opp i vår. For øyeblikket skiller det fire poeng opp til topp tre-plassene som gir spill i Champions League neste sesong. 

Etter den kruttsterke seieren borte mot Manchester United før jul, er LFC Women likt med rivalene på 18 poeng etter ti kamper. Med tolv kamper igjen av sesongen er det mye å spille for, og en rekke storkamper venter på hjemmebane. 

Først og fremst venter imidlertid en tøff test på bortebane, når turen går for å møte Manchester City. De lyseblå ligger på andreplass på tabellen og har bare sluppet inn syv mål denne sesongen. Skulle Liverpool klare å få med seg et poeng herfra, vil et godt grunnlag bli lagt for den andre halvdelen av sesongen. 

Liverpool skal for øvrig møte alle de andre lagene som ligger topp seks på tabellen hjemme på Prenton Park de neste månedene. Får Beard skikk på hjemmeformen, der poengsnittet er to per kamp så langt denne sesongen, kan det bli mye å juble for. 

De røde er også videre til åttendedelsfinalen i FA-cupen, der Championship-laget London City Lionesses er motstander. 

Manchester City - Liverpool spilles søndag klokken 15.30. Kampen vises på Viaplay og V Sport+, og kan være en fin oppladning til herrenes kamp mot Bournemouth. 

Henderson drar, men Gerrard forlenger

Henderson drar, men Gerrard forlenger

Enig om ny kontrakt med Al-Ettifaq.

Liverpool U18 møter Arsenal U18 – men før en eneste ball har blitt sparket, er det Liverpools ungdom som har flest grunner til å smile

FA Youth Cup:Liverpool U18 møter Arsenal U18 – men før en eneste ball har blitt sparket, er det Liverpools ungdom som har flest grunner til å smile

Mikel Arteta har fått kritikk for å ikke gjøre som Jürgen Klopp. På lørdag møtes Liverpool og Arsenal i FA Youth Cup.

Innsikt 18.jan 15:04