– Vi er klare for å ta det neste steget

Missy Bo Kearns og Liverpool Women tok seg videre mot Bristol City i FA-cupen.

Liverpool FC Women har hatt en fabelaktig sesong så langt, med femteplass i ligaen og bare fire poeng opp til Champions League-kvalifisering. I cupene derimot har det gått trådere, og i starten av desember gikk de på hodet ut av ligacupen.

Søndag ettermiddag får de en ny sjanse til å vise seg frem når Bristol City står på motsatt banehalvdel i FA-cupen. Missy Bo Kearns gleder seg til å komme i gang igjen etter en måned uten fotballkamper.

– Alle ønsker å spille cupkampene og vinne trofeer. Det handler ikke bare å om spille kamper, men å være vellykket. FA-cupen er en av de største turneringene, og jeg vet at vi ønsker å gjøre det bra i den. Det starter nå på søndag, sier scouseren til liverpoolfc.com.

Liverpool og Bristol City møttes sist den 12. desember, og det endte med et skuffende 1-1 resultat hjemme på Prenton Park. Dagens motstander er nemlig sist på tabellen i den kvinnelige toppdivisjonen, så det er et lag de røde bør slå. Det gir ekstra motivasjon inn til dagens kamp.

– Det ville seg bare ikke i den kampen, så det gir oss motivasjon. Nå er tiden inne for å vise det. Det er en «must-win», så jeg tror dette er en perfekt mulighet for oss.

KJEMPER OM SPILLETID: Nysigneringen Marie Höbinger har tatt over deler av spilletiden til Missy Bo Kearns denne sesongen.

KJEMPER OM SPILLETID: Nysigneringen Marie Höbinger har tatt over deler av spilletiden til Missy Bo Kearns denne sesongen.

– Klar for å ta det neste steget

Bo Kearns og Liverpool la bak seg en meget god høstsesong med en 2-1-seier mot Manchester United den 16. desember. Siden har ikke de røde vært i spill. Nå venter en svært viktig vårsesong med cupkamper og toppkamp i ligaen.

– Det var godt å få åtte dager fri og tilbringe tid med familie og venner. Jeg dro på ferie og fulgte programmet som var satt opp. Det er alltid deilig få komme seg litt unna Melwood også, og få litt nye omgivelser. Nå er vi 100% tilbake og klare for å gi alt fra første mulighet, sier 22-åringen.

Scouseren spilte en viktig rolle da de røde røk opp til den øverste divisjonen for to år siden, en rolle hun tok med seg inn i forrige sesong. Den har hun ikke klart å holde skikkelig på i høst, noe hun også forstår.

– Det har ikke vært like enkelt som tidligere, men det er fotball, og det er slik jeg lærer og utvikler meg. Du vil selvfølgelig spille så mye som mulig, men av og til kommer det slike perioder. Nå er vi på vei inn i den andre halvdelen av sesongen. Vi er klare for å ta det neste steget, så jeg må fortsette å forbedre meg og prøve å endelig få scoringen min!

Damene har hatt en fantastisk sesong så langt, og ligger på en femteplass etter halvspilt serie. Det er helt fortjent, ifølge Bo Kearns.

– Det taler for seg selv om du sammenligner det med forrige sesong. Han (Matt Beard) ønsker at vi skal utvikle oss hele veien og alltid bli bedre, avslutter hun.

Missy Bo Kearns ble helt sentral da Liverpool vant 1-0 mot Bristol City.

Jürgen Klopp tittet ut vinduet og så et spennende talent. Endelig klaffer det for gutten fra boligfeltet i sentrum av Liverpool

Jürgen Klopp tittet ut vinduet og så et spennende talent. Endelig klaffer det for gutten fra boligfeltet i sentrum av Liverpool

I 2021 sa jeg at Curtis Jones var en del av min foretrukne midtbane. Det var litt for tidlig meldt. Men i 2024 sier jeg det samme.

Kommentar 14.jan 12:01
– Jeg hadde mye tid til å reflektere. Jeg sov dårlig, var sliten og i smerte

– Jeg hadde mye tid til å reflektere. Jeg sov dårlig, var sliten og i smerte

Virgil van Dijk er tilbake på sitt aller beste, men han vil aldri glemme tiden etter skaden mot Jordan Pickford og Everton.