– Jeg hadde mye tid til å reflektere. Jeg sov dårlig, var sliten og i smerte

Virgil van Dijk er tilbake på sitt aller beste, men han vil aldri glemme tiden etter skaden mot Jordan Pickford og Everton.

– Tvilen oppstod i etterkant av operasjonen. Jeg hadde mye tid til å tenke og reflektere. Jeg sov dårlig, var sliten og i smerte.

Slik starter Virgil van Dijk spørsmålet om hvordan det var å være på skadebenken til Liverpool i 2020/21-sesongen. Midtstopperen var tilbake i spill på sommeren igjen året etter, men vi har ikke sett det beste fra ham før denne sesongen.

Nå topper han alle listene over statistikker i Premier League, er blitt kaptein og er på god vei til å lede Liverpool til sitt andre Premier League-gull på tre år.

– Jeg hørte også at 75% av spillere som får korsbåndsskader har slitt med å finne tilbake til sin tidligere form. Jeg har gjort mine undersøkelser, og jeg har jobbet hardt for å gjenvinne nivået mitt, sier han i et intervju med franske GFFN.

– Jeg ga aldri opp, og jeg visste at nivået mitt ville komme tilbake. I dag er jeg tilbake der jeg ønsker å være. Jeg er akkurat den samme spilleren (som før skaden).

2022/23: Virgil van Dijk hadde en vanskelig fjorårssesong, sammen med resten av Liverpool-troppen. Nå ser alt helt annerledes ut.

2022/23: Virgil van Dijk hadde en vanskelig fjorårssesong, sammen med resten av Liverpool-troppen. Nå ser alt helt annerledes ut.

Med sine egne erfaringer i bakhodet, var det derfor en preget van Dijk som så sin lagkamerat Joel Matip forlate banen med en lignende korsbåndsskade. Det har Liverpool-kapteinen tenkt mye på.

– Jeg føler virkelig med ham (Matip). Jeg vet nøyaktig hvordan det er å gå gjennom det han gjør nå. Å føle og tenke på andre er noe som bør være normalt i alle sine liv.

Forholdet med sjefen

I sommer utnevnte Jürgen Klopp nederlenderen til kaptein for de røde etter at Jordan Henderson forlot klubben. I intervjuet med GFFN forteller han om det fantastiske forholdet de to har sammen på Merseyside.

Jeg har et utmerket forhold til sjefen, både på og utenfor banen. Jeg er veldig knyttet til ham. Fra første dag og vår første samtale følte jeg en ekte forbindelse.

Tyskeren spilte også en helt avgjørende rolle da 32-åringen skulle flytte på seg i 2017. Liverpool var nemlig ikke den eneste klubben som ønsker bautaen.

– Han er en av grunnene til at jeg ønsket å bli en del av Liverpool. Jeg vil alltid være takknemlig for alt han har gjort for karrieren min, fortsatte van Dijk.

Avslutningsvis gir han sjefen selv litt skryt for alt Liverpool Football Club har oppnådd de siste årene åtte årene.

– Han har mange kvaliteter. Han er en fantastisk person i en fantastisk klubb, en perfekt match. Han selv, klubbens verdier, supporterne, alt er kombinert for at det skal fungere. Jeg er vanvittig heldig som får oppleve alt dette.

Arsenal kritiseres for manglende ungdomssatsing, i sterk kontrast til Liverpool

Arsenal kritiseres for manglende ungdomssatsing, i sterk kontrast til Liverpool

Jürgen Klopp har gitt ni unggutter sjansen denne sesongen, og det kan bli flere utover våren.

Bekreftet: På vei tilbake til Liverpool

Bekreftet: På vei tilbake til Liverpool

Utlånet i Championship ble aldri en stor suksess for Calvin Ramsay.