Arsenal kritiseres for manglende ungdomssatsing, i sterk kontrast til Liverpool

Jürgen Klopp har gitt ni unggutter sjansen denne sesongen, og det kan bli flere utover våren.

I kjølvannet av Arsenal - Liverpool forrige helg, kom det sterk kritikk mot Arsenal-sjef Mikel Arteta etter at han ikke satte innpå en eneste akademispiller mot de røde. På sin side byttet Jürgen Klopp inn Bobby Clark og Conor Bradley på stillingen 0-0.

Kritikken kommer fra Oshaye Hutchinson, broren til Chelsea-spiller Omari Hutchinson. Midtstopperen valgte å forlate The Gunners i 2022 etter å ha fått svært lite tillit i klubben. Han skrev følgende på Instagram:

«Enkelte mennesker skylder min bror en unnskyldning. Han mottok mange negative kommentarer da han forlot Arsenal, og jeg håper dere nå forstår hvorfor. Denne uken: Man City: debut (til unggutter), Chelsea: debut, Liverpool brukte unge spillere, Spurs brukte unge spillere, men ikke Arsenal. Jeg føler med de yngre spillerne på det laget. La dem gå», skrev han.

Sterke kontraster

Det blir kanskje feil å si at Liverpool er best i klassen på å gi tillit til unggutter, for den statistikken har jeg ikke, men Jürgen Klopp og klubben har vært flinke til å bruke akademiet og sine yngste spillere over mange år.

Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones, Caoimhin Kelleher og Harvey Elliott (utviklet i Fulham) har alle blitt etablerte på Liverpools førstelag etter å ha blitt hentet opp fra akademifotball. Hvis Oshaye Hutchinson har rett i det han skriver, er kontrastene mellom klubbene store.

Det er selvfølgelig ikke alle ungguttene som klarer å ta steget opp, men også her er de røde flinke til å selge eller ta vare på de som ikke lykkes. Salg av Neco Williams (£17 millioner), Harry Wilson (£12 millioner), Ryan Kent (£7 millioner), Dominic Solanke (£19 millioner), Jordon Ibe (£15 millioner) og mange flere har gitt gode penger i klubbkassen de siste årene.

Det er også viktig å bemerke seg at en spiller som Paul Glatzel, som har vært fryktelig uheldig med skader de siste sesongene, fikk en ny kontrakt med de røde så sent som i fjor.

PREMIER LEAGUE-SPILLER: Liverpool tjente gode penger på utviklingen av Neco Williams.

PREMIER LEAGUE-SPILLER: Liverpool tjente gode penger på utviklingen av Neco Williams.

Det er også viktig å bemerke seg at en spiller som Paul Glatzel, som har vært fryktelig uheldig med skader de siste årene, fikk fornyet kontrakt med de røde så sent som i fjor sommer. Klubben visste nok allerede da at 22-åringen ikke ville gi noe til Liverpool, men hos de røde hjelper man hverandre. Fredag ettermiddag ble overgangen til Swindon klar, så får vi håpe at han lykkes i League Two.

Denne sesongen har totalt ni unggutter (ikke etablerte) fått sjansen i stor og liten grad av Jürgen Klopp. Tyskeren har troen på dem, noe han blant annet viste i FA-cupkampen mot Arsenal.

Under kan du se hvem som har fått sjansen, og hvor mye de har spilt så langt i 2023/24.

Unge spillere med spilletiden denne sesongen (ikke etablerte)

1 - Jarell Quansah, 1006 minutter

2 - Ben Doak, 247 minutter

3 - Conor Bradley, 224 minutter

4 - Luke Chambers, 138 minutter

5 - Kaide Gordon, 75 minutter

6 - Stefan Bajcetic, 72 minutter

7 - Calum Scanlon, 51 minutter

8 - James McConnell, 17 minutter

9 - Bobby Clark, 15 minutter

Vitezslav Jaros, Fabian Mrozek, Marcelo Pitaluga, Owen Beck, Trey Nyoni, Tom Hill, Lewis Koumas har vært på benken uten spilletid.

Scoret etter 13 minutter i U21-debuten

Scoret etter 13 minutter i U21-debuten

Jayden Danns leverte varene, men det endte med tap mot Brighton.

Bekreftet: På vei tilbake til Liverpool

Bekreftet: På vei tilbake til Liverpool

Utlånet i Championship ble aldri en stor suksess for Calvin Ramsay.