Lijnders fikk spørsmål om overgangsvinduet – og det virker som klubben stoler på de spillerne de har

Det er gode dager for Liverpools akademi.

Da Liverpool slo Arsenal ut av FA-cupen i helgen, hadde 10 av 20 spillere i kamptroppen en tilknytning til klubbens akademi.

Liverpool har skader på mange sentrale spillere, men ser likevel ut til å fungere, og ungguttene som får sjansen har tatt vare på den. Til onsdagens semifinale mot Fulham er ti spillere ute, og assistentmanager Pep Lijnders fikk spørsmål om overgangsmarkedet og klubbens planer der de neste tre ukene før det stenger igjen.

– Vi brukte mye penger i sommer, og investerte skikkelig i stallen. Eierne kjøpte de riktige spillerne. Vi har skader for øyeblikket, men de vil ikke være så lenge ute, sier Lijnders.

– Forskjellen på en god sesong og en strålende sesong er når du går gjennom disse periodene, og hvordan troppen reagerer når spillere er ute.

– Så med Mo som reiser, hvordan vil Diogo Jota, Cody Gakpo, Darwin Nunez, Luis Diaz og Harvey Elliott ta steget opp? Og vi har alltid troen på akademiet vårt i tillegg. En ting du ønsker å gjøre, er å produsere dine egne spillere, og kunne kjempe, konkurrere og vinne troféer, sier han.

Stoler på ungguttene

Mot Fulham vil vi trolig se enda flere spillere fra akademiet, og per i dag er det kun Joel Matip av spillerne som er skadet eller på reise som ikke er ventet å være tilbake i full trening når vi kommer til starten av februar.

Derfor er det kanskje ikke så realistisk at Liverpool vil gå ut på markedet, om ikke en stor mulighet skulle dukke opp, slik det har gjort i tidligere januarvindu som med Cody Gakpo og Luis Diaz.

– Den andre grunnen til at vi har et akademi og 250 spillere som løper og drømmer der, er dersom du får disse vanskeligere øyeblikkene i sesongen med skader, så kan de hjelpe deg. Så langt har de alltid gjort det, sier Lijnders.

Han trekker frem Conor Bradley. 20-åringen hadde et veldig godt innhopp mot Arsenal, og vil trolig få starte neste kamp i Trent Alexander-Arnolds skadefravær.

– Se på Conor Bradley. Han kommer inn, og Gabriel Martinelli kommer inn og er klar for å utfordre én mot én umiddelbart. Med den første store anledningen fikk han ikke klarert, men etter det så lærer han, og får klarert de neste to-tre. Én mot én mot Martinelli, så blir han først lurt, men med den andre så lærer han og stenger utsiden. Disse guttene lærer hele tiden, sier han.

– Conor og Bobby Clark er ikke backupspillere, men en del av troppen vår. De er unge, sultne, og skapt for slike kamper. Se hva som skjedde med Jarell Quansah da vi satte ham inn mot Newcastle da vi spilte med 10 mann. Han kjenner tilliten vår, og vet at vi stoler på ham, så tar han de stegene som han tar. Unge spillere trenger muligheter, og ikke kritikk. De trenger tillit fra trenerne, og det er det vi prøver på. Disse to guttene har vært veldig bra, men vi kan få enda mer av dem.

Liverpool - Fulham spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Én startplass er bekreftet, men hvem bør være de ti andre i semifinalen?

Én startplass er bekreftet, men hvem bør være de ti andre i semifinalen?

Jürgen Klopp mangler nesten et helt lag før onsdagens semifinale. Sett opp ditt lag nå!

Velg lag 09.jan 19:08
– Beckenbauer lærte meg at selv om du er kjent og mye i media, kan du fortsatt være deg selv

– Beckenbauer lærte meg at selv om du er kjent og mye i media, kan du fortsatt være deg selv

Jürgen Klopp har kommet med sin hyllest av Franz Beckenbauer, som gikk bort på søndag.