Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Et ungt Liverpool-lag tok seg videre til den fjerde runden av FA-cupen, og i kveld får vi vite de rødes neste motstander.

Mange var nok redd for at Liverpools reise i FA-cupen ville avsluttes tidlig etter den første omgangen på Emirates i går kveld, men etter hvilen viste Jürgen Klopps mannskap igjen hvorfor de ligger på toppen av Premier League i januar.

Ibrahima Konate og co leverte en oppvisning i forsvarsspill gjennom hele kampen, og et selvmål og scoring av Luis Diaz fikset seieren på tampen av kampen.

Begge lagene startet relativt toppet, men bortelaget manglet blant annet Virgil van Dijk, Dominik Szoboszlai og Mohamed Salah til kampen. Det var ingen problem, for erstatterne viste også at de er mer enn god nok denne sesongen.

Liverpool skal derfor spille FA-cupens fjerde runde. De røde er fortsatt med å samtlige turneringer. På onsdag venter en ny kamp i en ny engelsk cup, og slik Liverpool ser ut for øyeblikket, forventes det kanskje seier i den kampen også.

Se høydepunktene fra 2-0 seieren mot Arsenal:

Trekning i kveld

Den tredje runden avsluttes med Wigan - Manchester United i kveld kl. 21.15, men trekningen av den neste runden går i gang allerede før kampen fra DW Stadium.

Der ligger selvfølgelig Liverpool i potten, sammen med 22 lag. Åtte kamper endte nemlig uavgjort, og blant annet Everton, Crystal Palace, Wolverhampton, Brentford, West Ham, og Nottingham Forest må ut i omkamp. De kampene skal spilles i midtuken fra 16. januar til 18. januar.

Topplag som Manchester City, Aston Villa, Newcastle og Tottenham tok seg videre i helgen. Arsenal og Burnley er så langt de to eneste Premier League-lagene som er ute.

Liverpools neste mostander blir offentliggjort rundt klokken 20.50 i kveld, og hvem det blir kan du selvfølgelig finne ut av på Liverpool.no. Er det lov å håpe på mer overkommelig motstand i den neste runden?

FA-CUP: Liverpool er fortsatt med i samtlige turneringer denne sesongen etter seieren mot Arsenal.

FA-CUP: Liverpool er fortsatt med i samtlige turneringer denne sesongen etter seieren mot Arsenal.

Van Dijk er syk

Liverpool-kapteinen skulle nok i utgangspunktet startet gårsdagens kamp, men problemer med sykdom sendte Jarell Quansah inn i de rødes startoppstilling helt på tampen. Det gikk heldigvis veldig fint.

Etter kampen sa Jürgen Klopp at laget hans hadde vært heldig med lite sykdom den siste tiden.

– Virg er syk. Vi har faktisk vært heldige de siste to-tre ukene, ettersom mange av de ansatte har vært syke men ikke spillerne. Nå har Virg fått viruset, og vi må se hvordan han føler seg på mandag og om han kan spille den neste kampen. I dag var det ikke kjangs, så det vurderte vi ikke engang.

Tyskeren var også i det humoristiske hjørnet etter 2-0 seieren på Emirates.

– Det er vanskelig for Virgil å se ræva ut, men det gjorde han og da sendte vi ham hjem.

Dominik Szoboszlai, Thiago, Stefan Bajcetic, Andy Robertson, Kostas Tsimikas, Joel Matip og Ben Doak er også på Liverpools skadeliste. Wataru Endo og Mohamed Salah er opptatt med landslagene sine den neste måneden.

IKKE MED: Virgil van Dijk var på treningsfeltet på fredag, men slet med sykdom få dager senere.

IKKE MED: Virgil van Dijk var på treningsfeltet på fredag, men slet med sykdom få dager senere.

Ligacup og vinterpause

Nå venter en ny Liverpool-uke, men for første gang på lang tid har Liverpool spillefri til helgen.

Først venter riktignok Fulham hjemme i ligacupens semifinale, en kamp Klopp sannsynligvis vil kjøre på i med tanke på returkampen om to uker. Den spilles nemlig mellom kamper mot Bournemouth og Chelsea i Premier League.

Ukens kamp fra Anfield spilles på onsdag kl. 21.00 og sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.

I etterkant har de røde en liten vinterpause på 11 dager, før den neste Premier League-kampen spilles søndag 21. januar, to uker fra i dag.

Den engelske vinterpausen er også annerledes enn tidligere, for ved denne anledningen skal halvparten av Premier League-lagene i aksjon førstkommende helg, før den 21. serierunden avsluttes med de resterende kampene (inkludert Liverpool) om to uker.

Det kan passe Jürgen Klopp og Liverpool fint, for skadelisten begynner å hope seg skikkelig opp.

Fem akademispillere var på banen mot Arsenal

Fem akademispillere var på banen mot Arsenal

Det var ikke den mest rutinerte kamptroppen som dro til London søndag, men ungguttene leverte varene.

– Vi fortjente å gå videre, men kunne ha tapt også

– Vi fortjente å gå videre, men kunne ha tapt også

Klopp var strålende fornøyd med måten laget kjempet seg inn i kampen mot Arsenal.