Våknet etter marerittstart og senket United på bortebane

For en seier av Liverpool FC Women!

Manchester United Women - Liverpool FC Women 1-2 (1-1): Liverpool fikk en marerittstart da Ella Toone satte inn 1-0 etter bare tre minutter, og på det tidspunktet så det ut til at vi kunne få en reprise av møtet mellom lagene forrige sesong, som endte 6-0. Hjemmelaget kunne fort hatt flere mål etter bare noen få minutter, men de utnyttet ikke sjansene. I stedet spilte Liverpool seg mer og mer inn i kampen.

Ledelsen holdt seg i om lag en halvtime, da Liverpool kom rundt på høyrekanten. Vingback Emma Koivisto hadde tatt turen inn i boksen. Hun forsøkte å få hodet på ballen, men nådde ikke frem. Finnen klarte likevel å forstyrre United-stopper Millie Turner nok til at hun satte ballen i eget nett.

1-1 holdt seg til pause, og etter en sjansefattig start på andre omgang begynte Liverpool å ta litt over, med god hjelp av innbytterne Shanice van de Sanden og Marie Höbinger.

Van de Sanden var frisk da hun kom opp langs høyrekanten og skaffet et hjørnespark. Höbinger slo det inn på perfekt vis, og i feltet var kaptein Taylor Hinds raskest med å få en fot på ballen. Snuoperasjonen var et faktum.

Liverpool fortsatte å spille godt etter scoringen, samtidig som United presset på for en utlikning. Ti minutter før slutt tok Gemma Bonner telling etter en voldsom hodeduell. Liverpool-stopperen ble liggende lenge på gresset i flere minutter, men kom seg heldigvis opp før hun ble byttet ut.

Etter dette gikk United-presset opp i styrke. En god redning av Teegan Micah like før full tid var viktig for å beholde ledelsen, og fremdeles gjenstod mye før jobben var gjort. Tolv minutter ble lagt til som følge av Bonners skade.

United klarte aldri sette Liverpool under et ordentlig trykk i løpet av denne perioden, og dermed tar laget fra Merseyside en kruttsterk borteseier!

Sophie Román Haug stod med scoring i tre kamper på rad før dette oppgjøret. Det ble ingen mål denne gangen, men 24-åringen jobbet utrettelig på topp for Matt Beards lag, og sørget for at United-spillerne aldri fikk fred.