Mål og to målgivende fra Sophie Romàn Haug i storseier

Endelig vant damene igjen, og mye takket være tre målpoeng fra den norske landslagsspissen.

Etter litt varierende resultater den siste tida ble det endelig tre poeng for Liverpool FC Women, og nå var det ketsjupen som skulle ut av den røde flaska.

Hele 4-0 ble det til slutt over Brighton Women søndag.

Resultatet tar Matt Beards jenter opp på en foreløpig 4.-plass, kun poenget bak Manchester United Women. Merk at lagene bak, Manchester City Women og Tottenham Women, møtes senere i kveld.

Rekordkvinnen startet showet

Før avspark fikk 32-årige Gemma Bonner tildelt en innrammet trøye med tallet 135, som et symbol på at hun tidligere i november passerte Ashley Hodson i antall kamper for de røde.

Hyllesten ble overrekt fra Ian Callaghan. 81-åringen leder an på herresida med 857 kamper.

Ingenting var da mer passende enn at det var Bonner som åpnet scoringsshowet. Marie Höbingers hjørnespark etter 27 minutter ble ekspedert videre i nettet.

Stor forestilling fra den norske spissen

To minutter før hvilen ble Shanice van de Sanden, som var tilbake etter å ha fått en datter, satt opp av Sophie Román Haug. Liverpool gikk til pause med 2-0.

Med litt over timen passert var den norske landslagsspissen igjen på farten. Ceri Holland fikk en enkel oppgave med å øke ledelsen.

På overtid var det Romàn Haug sin tur til å bli servert. Innbytter Leanne Kiernan slo inn, feiret med fansen, og vi må flere år tilbake for å finne sist gang Matt Beards lag scoret så mange i en ligakamp.

Laget var: 

Teagan Micah, Emma Koivisto (Lucy Parry 82), Jenna Clark (Niamh Fahey 86), Gemma Bonner, Grace Fisk, Taylor Hinds, Marie Höbinger (Missy Bo Kearns 86), Ceri Holland (Sofie Lundgaard 86), Fuka Nagano, Sophie Román Haug, Shanice van de Sanden (Leanne Kiernan 72).

«Et øyeblikk for å stilne ikke bare Etihad men også forestillingen om at Manchester City rett og slett ikke kan stoppes. Og, selvsagt, ble det gitt av Liverpool»

Dette skriver avisene etter storkampen: «Et øyeblikk for å stilne ikke bare Etihad men også forestillingen om at Manchester City rett og slett ikke kan stoppes. Og, selvsagt, ble det gitt av Liverpool»

Liverpool kom unna med poeng, og berget troet på at tittelkampen skal leve utover vinteren.

Innsikt 26.nov 15:16
Tapte mot erkerivalen – og røk ut av ligacupen

LFC Women:Tapte mot erkerivalen – og røk ut av ligacupen

Sophie Roman Haug og Liverpool tapte knepent mot Manchester United.

Ubenyttede reserver:

Rachel Laws, Melissa Lawley, Mia Enderby og Natasha Flint.

Vi tar med at australske Micah holdt buret rent i sin Super League-debut. 26-åringen kom fra FC Rosengård i sommer.

Nå går damene ut i landslagspause. Neste kamp er søndag 10. desember, hjemme mot Bristol City Women.