– Det var mye som ikke gikk vår vei

Jürgen Klopp mener at Arsenal også skulle hatt et rødt kort for en liknende situasjon av den Ibrahima Konaté ble utvist for.

Ibrahima Konaté måtte gå i garderoben noen få minutter før slutt etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort i søndagens kamp mot Arsenal på Emirates Stadium. Det var lite å si på akkurat den avgjørelsen, da franskmannen stod i veien for Kai Havertz som var i ferd med å drible seg forbi. 

Liverpool må nå klare seg uten midtstopperen mot Burnley til helgen, og jakten på et utlikningsmål mot Arsenal ble ekstra vanskelig med ti mann på banen. I stedet kunne hjemmelaget punktere kampen med Leandro Trossard på overtid. Det skjedde like etter en situasjon der Jürgen Klopp mener Arsenal skulle blitt redusert til ti mann. 

Midtstopper Gabriel var nemlig involvert i en veldig liknende situasjon som den Konaté ble utvist for. Darwin Nunez gikk på et lovende løp fra midtbanen, men ble hindret på vei fremover av brasilianeren. Denne gangen vinket imidlertid dommer Anthony Taylor spillet videre - helt frem til han så Nunez reagere med sinne på at han ikke fikk frispark. Liverpool-spissen ble belønnet med gult kort, Arsenal fikk ballen, og kort tid senere var kampen punktert. 

– Gabriel gjorde det samme med Nunez som Konaté gjorde med Havertz, men fikk ikke gult kort, sa Klopp om dommeren etter kampen. 

– Det var mye som ikke gikk vår vei, la han til. 

Hadde trolig tapt uansett

Manageren innrømmet for øvrig at det langt fra er sikkert at et rødt kort til vertene på overtid ville ført til et utlikningsmål for Liverpool. 

– Selv med rødt kort kunne vi tapt 2-1, så det utgjør ikke den store forskjellen. Men det hadde sett litt annerledes ut. Å ligge under 2-1 med like mange spillere på banen er noe annet, men jeg tenker ikke mer på det. Vi hadde en dårlig dag og må sørge for at det ikke skjer igjen, sa Klopp. 

Liverpool har nå fått fem røde kort i Premier League denne sesongen - mest av samtlige lag. Før denne sesongen hadde Liverpool bare fått seks røde kort til sammen under Jürgen Klopps ledelse.

De viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

De viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Tittelkampen har åpnet seg opp, skadesituasjonen har endret seg og Wataru Endo er på vei hjem.

Nyheter Man. 05.02. 08:48
Nå blir hjemmekampen mot Manchester City enda viktigere

Nå blir hjemmekampen mot Manchester City enda viktigere

Liverpool har fire overkommelige ligakamper før de regjerende mesterne besøker Anfield.

Nyheter Søn. 04.02. 23:10