Everton får tilbake fire poeng - men kan bli straffet igjen

Everton fikk medhold i anken og klatrer med det på tabellen.

Mandag ble det klart at Everton har fått medhold i sin anke og at de får tilbake fire av de ti poengene de ble trukket i høst for brudd på Premier Leagues økonomiske regler. Everton hadde tapt mer penger enn det som er tillatt under Profitability and Sustainability-regelverket (PSR) og ble tildelt det strengeste poengtrekket vi har sett så langt i Premier League. 

Men et uavhengig panel har nå sett på saken på nytt, og kommet frem til at seks poeng er en mer passende straff, skriver blant andre The Times. Everton får dermed tilbake fire poeng, og klatrer fra 17. plass til 15. plass på tabellen. De får nå pusterom ned til nedrykksstreken. 

Panelet har sagt seg enig i at Everton ikke har drevet økonomisk forsvarlig, men at ti poeng var en for streng straff. Klubben tapte mer enn det som var tillatt i løpet av den siste treårsperioden, men det har vært uenigheter rundt alvorlighetsgraden på regelbruddet. Klubben har blant annet argumentert for at store deler av tapet kom som følge av koronapandemien. 

Everton kan nå puste lettet ut, men de er ikke helt kvitt bekymringene. Klubben er nemlig under ny etterforskning for brudd på PSR-reglene i treårsperioden som ble avsluttet i fjor sommer. Vi venter på en dom i den saken, og Merseyside-klubben risikerer et nytt poengtrekk denne sesongen. Det samme gjør Nottingham Forest. 

Etter dagens nyheter ser Premier League-tabellen nå slik ut: