Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse:– De er godt organisert og flinke til å ødelegge rytmen i kamper. De er også veldig glad i dødballer

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på Mohamed Salah, Dominik Szoboszlai og Trent Alexander-Arnold.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller videoen øverst i saken.

Velkommen

Jürgen Klopps pressekonferanse før Brentford-kampen forventes å starte rundt 12.30.

Sven Göran-Eriksson

– Flotte nyheter, det er helt fantastisk. Jeg har alltid vært overbevist om at alt ville ordne seg. Han er en ekte managerlegende.

– Jeg har aldri vært her når legende-laget har spilt, men jeg vet de bruker alle fasilitetene.

– Nå blir Sven en av trenerne, så det er nok av erfaring. De bør spille en god kamp.

Skadeoppdatering

– Mo (Salah) er tilbake i full trening. Da er han automatisk med i vurderingen (før Brentford).

– Ibou (Konate) er ute av suspensjon, Joey (Gomez) er tilbake, samme med Alisson.

– Thiago er et klart nei. Trent (Alexander-Arnold) blir heller ikke klar.

– Jeg fikk med meg et par nyheter som skrev at vi hadde presset Trent tilbake (i kamper), men han har fått et tilbakeslag. Det er alltid ulike tilfeller og scenarioer, så vi har ikke presset ham tilbake. Det har vi aldri gjort med noen.

– Men vi jobber i høy intensitet. Vi prøver alltid å fange opp skader så tidlig som mulig, men denne klarte vi ikke å plukke opp.

– Den siste avgjørelsen er alltid hos spilleren. Guttene var klare når de spilte, men situasjonen var annerledes. Det var bare veldig, veldig uheldig.

Kampen mot Brentford

– Det er alltid vanskelig der, både med taktikk og måten de setter opp laget. Med eller uten Toney utgjør selvfølgelig en forskjell. Alle guttene er også tilbake fra Afrikamesterskapet.

– De er godt organisert og flinke til å ødelegge rytmen i kamper. De er også veldig glad i dødballer. Hvordan kan du spille mot Brentford i 90 minutter uten å spille til dødballer? Det er ikke mulig. Men de kan mye mer enn det også. De er i god fysisk form og atmosfæren (på stadionet) er veldig god.

– Men etter alt jeg har snakket om, må vi være på vårt beste. Vi må skremme dem også. Det er nøyaktig slik vi må gå inn til kampen.

– Jeg har vært spesielt fornøyd med tøffheten vi har vist nylig. Arsenal var en nedtur, men vi viste utholdenhet mot Burnley. Da håndterte vi en vanskelig situasjon innad i laget, så det like jeg godt. Vi må uansett være på vårt beste mot Brentford (om det skal bli poeng).

To spisser, unormalt i Premier League

Det er ikke så uvanlig, og det er ikke problemet. Problemet er ballene som spilles til Toney og hvordan kan får den til nestemann. De er veldig gode på andreballer.

– Toney er vanskelig å takle, og hvis han faller, får de frispark. De er smarte i den delen av spillet, og det er akkurat det jeg ville gjort (i samme situasjon). Det vil holde dem i Premier League denne sesongen og neste.

Kontrastene fra fjorårets kamp

– Jeg hadde vært overrasket (over hvor fort det har snudd) om jeg hadde tenkt på det. Men det gjør jeg ikke.

– Jeg er ganske sikker på at alle lagene som spiller i toppen av tabellen vil si «det er en kamp Liverpool vil slite i».

Spillere kan bekle flere posisjoner

– Det er veldig viktig (å ha slike). Generelt sett er det slik en tropp bør være. Joey (Gomez) er et perfekt eksempel. Han er midtstopper, men kan spille på både venstre- og høyresiden også. Vi har dessverre ikke brukt han nok av ulike årsaker (tidligere).

– Nå spiller han i rollene på begge backene. Han er et perfekt eksempel på allsidighet og utvikling.

– Du bruker egentlig bare utgangsposisjonen din i forsvar. Det er helt annerledes når ditt lag styrer spillet.

– Det er veldig nyttig og du vil alltid finne argumentasjoner for en slik spiller, men vi må ta beslutningene på dagen. De fleste ganger, selv med alle skadene vi har hatt, har vi klart det. Guttene har rytme, men det er fortsatt lenge igjen.

Harvey Elliott

– Han banker ikke på døren min (om mer spilltid), men vi snakker sammen. Vi glemmer ofte hvor ung han er. Han har også hatt en lang skade. 

– Noen unge spillere skyter ut av startblokkene, andre ikke. Hver spiller har sin egen historie. Harvey (Elliott) er veldig viktig for oss, og det vet han godt.

– Han har tid og vil være på topp, 100 prosent.Han vil ikke være en super-innbytter for alltid. Han må få tid, lære og utvikle seg i sitt tempo. Han gjør mye bra allerede, men samtidig er det mye potensiale også. Han hadde en flott kamp mot Burnley.

– Det viktigste for en spiller er selvtillit, og det kommer med mål og målgivende pasninger.

Szoboszlai og Trent

– Dette er en super-intens periode. Folk tenker på finalen, men før det har vi Brentford og Luton, så jeg tenker ikke så langt.

– Dom (Szoboszlai) vil være tilbake rundt den tiden (finalen), men vi må se. Trent blir kanskje ute en uke eller to lengre. Det er ikke bra. Dom kan rekke finalen, Trent er klare like etter.

Det var alt!

Jürgen Klopp har forlatt presserommet.

Brentford - Liverpool sparkes i gang lørdag 13.30 og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.