Forklarer hvorfor Diaz’ mål ble stående

Alexis Mac Allister sparket Aaron Ramsey i leggen, men dommeren lot Liverpool avslutte angrepet.

De største VAR-kontroversene holdt seg unna Anfield i helgen, men i ukens oppsummeringssak for ESPN har Dale Johnson tatt opp to situasjoner fra 3-1-seieren over Burnley.

Den første av dem er Hannes Delcroix tydelige holding av Diogo Jota inne i bortelagets boks. Portugiserens ønske om straffe ble ikke hørt av dommer Tim Robinson eller VAR-dommer Stuart Attwell.

«Det er tydelig holding fra Burnley-spilleren, men det ser mer ut som Jota faller inn i ham for å gi dommerne inntrykk av at han ble dratt i bakken. Dommer dømte utspark da ballen gikk ut av spill, og det er ikke en situasjon VAR-bussen skal blande seg inn i», er dommen til Johnson.

En annen situasjon, som blant annet ble diskutert av Viaplays kommentatorer, skjedde like før Luis Diaz satte i 1-2-scoringen tidlig i andre omgang. Alexis Mac Allister sparker Aaron Ramsey i leggen, men blir selv liggende på bakken. Det ble også sjekket en offside i forkant av målet.

FRISPARK?: Luis Diaz sin scoring ble stående på Anfield, men burde den blitt det?

FRISPARK?: Luis Diaz sin scoring ble stående på Anfield, men burde den blitt det?

Riktig avgjørelse

«Offside-sjekken gjaldt Elliott, men midtbanespilleren var tydelig bak Burnleys siste forsvarer. Selv om ballen gikk via Zeki Amdouni, kunne ikke Burnley-spillerens touch anses som en bevisst handling. Offsiden var derfor aktiv fra Endos berøring».

Etter 1-2-tapet mot Tottenham i høst, er det ingenting som er sikkert med offsidesituasjoner i Premier League, men denne gangen traff teamet godt, ifølge Johnson.

Så er spørsmålet om Alexis Mac Allister burde vært avblåst etter sparket i Ramseys legg i forkant i 2-1-scoringen.

«Den mulige forseelsen er i oppbyggingen, og en slik takling har alle kjennetegnene til et frispark, men det virker ikke å ha hatt en innvirkning på Ramsey i det hele tatt. Det var faktisk Liverpool-spilleren som ble liggende på gresset».

«Det kan forsvares å gi et frispark på banen, men til til tross for taklingen, hadde den ingen effekt på motstanderen. En VAR-inngripen i en slik situasjon ville vært i strid med hvordan Premier League ønsker å bruke hjelpemiddelet. Hadde det vært annerledes om Ramsey falt? Svært sannsynlig», avslutter Johnson.

– Xabi Alonsos Leverkusen ligner mer på Manchester City

– Xabi Alonsos Leverkusen ligner mer på Manchester City

Jamie Carragher har sett på ulikhetene mellom Jürgen Klopp og spanjolens spillestil.

Nyheter Man. 12.02. 21:35
«Det føltes som om Jürgen Klopp rettet opp en feil»

«Det føltes som om Jürgen Klopp rettet opp en feil»

Harvey Elliott spilte i hovedrollen da det ble tre poeng mot Burnley. David Lynch mener unggutten bør få flere sjanser til å vise seg frem.

Kommentar Man. 12.02. 18:52