Forklarer hvorfor Diaz’ mål ble stående

Alexis Mac Allister sparket Aaron Ramsey i leggen, men dommeren lot Liverpool avslutte angrepet.

De største VAR-kontroversene holdt seg unna Anfield i helgen, men i ukens oppsummeringssak for ESPN har Dale Johnson tatt opp to situasjoner fra 3-1-seieren over Burnley.

Den første av dem er Hannes Delcroix tydelige holding av Diogo Jota inne i bortelagets boks. Portugiserens ønske om straffe ble ikke hørt av dommer Tim Robinson eller VAR-dommer Stuart Attwell.

«Det er tydelig holding fra Burnley-spilleren, men det ser mer ut som Jota faller inn i ham for å gi dommerne inntrykk av at han ble dratt i bakken. Dommer dømte utspark da ballen gikk ut av spill, og det er ikke en situasjon VAR-bussen skal blande seg inn i», er dommen til Johnson.

En annen situasjon, som blant annet ble diskutert av Viaplays kommentatorer, skjedde like før Luis Diaz satte i 1-2-scoringen tidlig i andre omgang. Alexis Mac Allister sparker Aaron Ramsey i leggen, men blir selv liggende på bakken. Det ble også sjekket en offside i forkant av målet.

FRISPARK?: Luis Diaz sin scoring ble stående på Anfield, men burde den blitt det?

FRISPARK?: Luis Diaz sin scoring ble stående på Anfield, men burde den blitt det?

Riktig avgjørelse

«Offside-sjekken gjaldt Elliott, men midtbanespilleren var tydelig bak Burnleys siste forsvarer. Selv om ballen gikk via Zeki Amdouni, kunne ikke Burnley-spillerens touch anses som en bevisst handling. Offsiden var derfor aktiv fra Endos berøring».

Etter 1-2-tapet mot Tottenham i høst, er det ingenting som er sikkert med offsidesituasjoner i Premier League, men denne gangen traff teamet godt, ifølge Johnson.

Så er spørsmålet om Alexis Mac Allister burde vært avblåst etter sparket i Ramseys legg i forkant i 2-1-scoringen.

«Den mulige forseelsen er i oppbyggingen, og en slik takling har alle kjennetegnene til et frispark, men det virker ikke å ha hatt en innvirkning på Ramsey i det hele tatt. Det var faktisk Liverpool-spilleren som ble liggende på gresset».

«Det kan forsvares å gi et frispark på banen, men til til tross for taklingen, hadde den ingen effekt på motstanderen. En VAR-inngripen i en slik situasjon ville vært i strid med hvordan Premier League ønsker å bruke hjelpemiddelet. Hadde det vært annerledes om Ramsey falt? Svært sannsynlig», avslutter Johnson.

– Xabi Alonsos Leverkusen ligner mer på Manchester City

– Xabi Alonsos Leverkusen ligner mer på Manchester City

Jamie Carragher har sett på ulikhetene mellom Jürgen Klopp og spanjolens spillestil.

«Det føltes som om Jürgen Klopp rettet opp en feil»

«Det føltes som om Jürgen Klopp rettet opp en feil»

Harvey Elliott spilte i hovedrollen da det ble tre poeng mot Burnley. David Lynch mener unggutten bør få flere sjanser til å vise seg frem.

Kommentar 12.feb 18:52