– Xabi Alonsos Leverkusen ligner mer på Manchester City

Jamie Carragher har sett på ulikhetene mellom Jürgen Klopp og spanjolens spillestil.

Etter at meldingen om Jürgen Klopps avgang fra Liverpool kom i slutten av januar, har ryktene om Xabi Alonso som tyskerens arvtaker på Anfield begynt å dukke opp stadig oftere på sosiale medier og i engelske aviser.

Det er selvfølgelig ikke rart, med tanke på Leverkusens sesong og spanjolens fortid i den røde trøyen.

I forkant av kveldens Premier League-kamp mellom Crystal Palace og Chelsea så tidligere lagkamerat Jamie Carragher på ulikhetene mellom Liverpools nåværende spillestil og Alonsos Leverkusen-lag.

Den første statistikken engelskmannen drar opp er antall pasninger i en kamp. Den tyske serielederen leder den statistikken i topp 5-ligaene, med 683 pasninger per kamp. 95% av dem er også korte pasninger, noe som viser en sakte og tålmodig spillestil. Det passer ikke de rødes beskrivelse like godt, ifølge Carragher.

– Det er ikke slik Liverpool spiller akkurat nå, det ligner mer på Pep Guardiolas Manchester City.

– Jeg tror han kommer

Carragher drar også opp en annen statistikk, nemlig en sammenligning mellom klubber og antall pasninger/10+ pasningssekvenser i kamper. Leverkusen har 683 mot Liverpools 535 (cirka). Bare Manchester City og Paris Saint-Germain er i nærheten av Alonsos klubb.

Tallet underbygges også såkalte sekvenser, enklere forklart et angrep. Leverkusen har 23 (cirka) angrep med over ti pasninger i laget, Liverpool står med 16 (cirka).

– Liverpool er et mer direkte lag og det går fortere. Hvis Xabi Alonso blir LFCs nye trener, noe jeg tror skjer også, føler jeg de er ganske heldige. Timingen er perfekt for en ny trener å ta over.

– Forventer jeg at et potensielt Alonso-lag på Anfield blir mer ballbesittende? Kanskje, men jeg forventer også at han kan ta det beste fra begge spillestiler og koble dem sammen. Han må ha sin egen filosofi, men jeg tror det kan bli fasiten, avslutter Carragher.

«Det føltes som om Jürgen Klopp rettet opp en feil»

«Det føltes som om Jürgen Klopp rettet opp en feil»

Harvey Elliott spilte i hovedrollen da det ble tre poeng mot Burnley. David Lynch mener unggutten bør få flere sjanser til å vise seg frem.

Kommentar Man. 12.02. 18:52
Liverpool kan hjelpe Manchester United eller Aston Villa til Champions League

Liverpool kan hjelpe Manchester United eller Aston Villa til Champions League

Veldig mye må gå galt for de røde hvis det ikke ender med kvalifisering til Europas gjeveste turnering.

Nyheter Man. 12.02. 17:01