– Feirer som at de har vunnet et trofé - men kanskje er ikke det så rart om man ser på denne statistikken

Martin Ødegaard, Mikel Arteta og resten av Arsenal har fått mye kritikk for deres ville feiringer etter 3-1-seieren mot Liverpool, men ifølge denne statistikken er det kanskje ikke så rart at feiringene ble litt i overkant.

Arsenal vant toppkampen mot Liverpool fullt fortjent 3-1 etter en veldig dårlig opptreden fra de røde på Emirates.

Jürgen Klopp og hans Liverpool klarte bare å registrere ett skudd på mål hele kampen, og når Alisson Becker og kaptein Virgil van Dijk rotet det til bakover i tillegg, ble det vanskelig å få med seg noe hjem fra nord-London.

Etter seieren viste som vanlig tv-skjermene bilder av et frustrert og nedsunket taperlag og et fornøyd og ekstatisk vinnerlag, men Arsenal har måttet tåle mye kritikk for sin kanskje i overkant ville feiring etter kampen. 

KJEMPETABBE: Virgil van Dijk og Alisson Becker fikk et sammenbrudd i kommunikasjonen og serverte Arsenal vinnermålet.

KJEMPETABBE: Virgil van Dijk og Alisson Becker fikk et sammenbrudd i kommunikasjonen og serverte Arsenal vinnermålet.

Fått kritikk

Bildene etter kampen viste Arsenal-kaptein Martin Ødegaard som tok bilder av en kameramann i støtteapparatet til Arsenal foran hjemmefansen som feiret vilt. Mikel Arteta ble også sett løpende rundt stadion mens han feiret vilt.

Arsenal-leieren har fått mange negative reaksjoner etter hva kritikerne mener var feiringer i det drøyeste og pinligste laget. I Sky Sports sitt studio etter kampen var i alle fall Jamie Carragher og Garry Neville klare i sin tale.

– Bare kom dere ned tunnelen. De har vunnet en kamp, tre poeng. De har vært strålende, og er tilbake i tittelkampen. Men gå ned tunnelen. Jeg er seriøs, ærlig talt, sa Carragher.

IKKE FORNØYD: Jamie Carragher var ikke imponert over Arsenals feiring av seieren mot Liverpool.

IKKE FORNØYD: Jamie Carragher var ikke imponert over Arsenals feiring av seieren mot Liverpool.

Neville var enig med den tidligere Liverpool-helten i at det kanskje var i overkant.

– Feiringen på slutten tror jeg ikke var fra et lag som har troen på at de skal vinne tittelen. Jeg tror heller det kom som et resultat av lettelsen de følte av å ikke være ute av tittelkampen.

– Jeg synes feiringen viste litt umodenhet, for meg føltes det som en lettelse av at de ikke var åtte poeng bak.

En annen Manchester United legende som ikke var spesielt imponert over Arsenal sine feiringer etter toppkampen var Rio Ferdinand, som snakket om kampen på Youtube kanalen «Rio Ferdinand Presents FIVE».

– Jeg trodde Arsenal hadde vunnet ligaen slik de feiret, Manageren løper runder på stadion, han har definitivt fått tatt sine 10 000 skritt i dag, med de rundene rundt banen.

Utrolig statistikk

Feiringene til Arsenal ble kanskje litt i overkant etter seieren i gårsdagens toppkamp, og Ferdinand, Neville og Carragher har kanskje rett i at det feiringene var i overkant, men kanskje er det ikke så rart?

Siden Jürgen Klopp kom til Liverpool, har de røde og Arsenal møttes 23 ganger. Det har endt med tolv Liverpool-seiere, fem Arsenal-seiere, og seks uavgjorte kamper. Det skal også nevnes at to av Arsenals seiere har kommet på straffer i cuper.

GODT TAK: Jürgen Klopp har hatt et godt tak på Arsenal siden han tok over som Liverpool-trener i 2015.

GODT TAK: Jürgen Klopp har hatt et godt tak på Arsenal siden han tok over som Liverpool-trener i 2015.

På den samme tiden har Arsenal også vunnet fem troféer, tre FA Community Shield-seiere og to FA-cup-seiere. Med andre ord siden Klopp tok over Liverpool høsten 2015 har Arsenal like mange seiere mot Liverpool som de har vunnet troféer.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de «feiret som at de hadde vunnet et trofé» i går kveld, for the Gunners kommer en seier mot Liverpool like sjeldent som nye troféer inn portene på Emirates de siste årene.

Derfor ble Trent byttet ut så tidlig mot Arsenal

Derfor ble Trent byttet ut så tidlig mot Arsenal

Mange ble nok overrasket når Trent Alexander-Arnold ble byttet ut allerede etter 58 minutter mot Arsenal, men nå har Klopp forklart hvorfor.

Nyheter Man. 05.02. 17:00
Pochettino under press - kan forsvinne før cupfinalen

Pochettino under press - kan forsvinne før cupfinalen

Mauricio Pochettino er under press etter en forferdelig uke for Chelsea.

Nyheter Man. 05.02. 15:47