Pochettino under press - kan forsvinne før cupfinalen

Mauricio Pochettino er under press etter en forferdelig uke for Chelsea.

I Premier League er man aldri langt unna neste managersparking, og The Times er blant avisene som skriver at Chelsea-manager Mauricio Pochettino nå er blant dem som har størst press på seg. Forrige uke endte forferdelig for Chelsea. Først tapte de 4-1 på Anfield, og så kom Wolves på besøk til Stamford Bridge og vant 4-2 søndag. 

For de som trodde lykken var snudd for Chelsea under Pochettino etter at billetten til ligacupfinalen på Wembley var sikret, har pipen nå fått en annen lyd. Nå er argentineren under press etter ligatap nummer ti for sesongen. 

De blåkledde har nå falt til nedre halvdel på tabellen, med ynkelige 31 poeng på 23 kamper. Tolv poeng skiller ned til Everton under streken, mens det er hele 15 poeng opp til Aston Villa på fjerdeplass. Chelsea endte forrige sesong som nummer tolv og håpet på bedring under Pochettinos ledelse, men så langt har det bare i små glimt sett bedre ut enn i fjor. 

Ifølge Independent har han bare Crystal Palace-manager Roy Hodgson foran seg i «sack race», der oddsselskaper regner ut hvem som sannsynligvis er nestemann til å få sparken i Premier League. 

Premier League «sack race»

Roy Hodgson (Crystal Palace) - 2,0 i odds
Mauricio Pochettino (Chelsea) - 3,0
Vincent Kompany (Burnley) - 17,0
Eddie Howe (Newcastle) - 17,0
Erik ten Hag (Manchester United) - 17,0
Marco Silva (Fulham) - 21,0

Kan møte Chelsea-manager nummer tolv

Ingen bør bli overrasket dersom Chelsea velger å avslutte arbeidsforholdet med Pochettino tidlig. Klubben er kjent for å ha veldig lite tålmodighet med sine managere, både under Roman Abramovich og Todd Boehlys eierskap. 

Skulle Pochettino få sparken før ligacupfinalen vil klubben måtte gjøre sin tolvte manageransettelse siden Jürgen Klopp tok over Liverpool i 2015. 

Det startet med José Mourinho. Så har Steve Holland, Guus Hiddink, Antonio Conte, Mauricio Sarri, Frank Lampard, Thomas Tuchel, Graham Potter, Bruno Saltor, Lampard igjen, og til slutt Pochettino ledet Chelsea under tyskerens regjeringstid på Anfield. Noen av dem var riktignok bare midlertidige managere, men likevel forteller det en historie om en klubb der utskiftninger er en del av hverdagen. 

STOR FORSKJELL: Oversikt over managerne i Chelsea og Liverpool siden 2015. * Holland, Saltor og Lampard var kun inne på midlertidig basis.

STOR FORSKJELL: Oversikt over managerne i Chelsea og Liverpool siden 2015. * Holland, Saltor og Lampard var kun inne på midlertidig basis.

Av disse er det bare Conte og Tuchel som har klart å slå Klopps Liverpool, så uansett hvem som står på sidelinjen på Wembley i slutten av februar, kan vi med bakgrunn i statistikken ha et solid håp om at de røde triumferer til slutt. 

Chelsea skal spille tre vriene bortekamper før finalen. Først mot Aston Villa i en omkamp i FA-cupen, og deretter mot Crystal Palace og Manchester City i ligaen. Fangsten i de tre kampene kan fort avgjøre Pochettinos skjebne. 

Ingen grunn til å grave seg ned

Ingen grunn til å grave seg ned

Én dårlig kamp tåler vi. Alt tyder uansett på at vi går en herlig vårsesong i møte.

Kommentar Man. 05.02. 11:07
«Mens Arsenal feiret, kunne man høre Manchester City juble i bakgrunnen. Arsenal har sørget for at dette er et løp mellom tre hester»

Dette skriver avisene:«Mens Arsenal feiret, kunne man høre Manchester City juble i bakgrunnen. Arsenal har sørget for at dette er et løp mellom tre hester»

En enorm misforståelse mellom Virgil van Dijk og Alisson sjokkerte de fleste. Dette skriver avisene etter at Arsenal slo Liverpool 3-1 og løftet seg selv tilbake i tittelkampen.

Innsikt Man. 05.02. 12:53