Derfor ble Trent byttet ut så tidlig mot Arsenal

Mange ble nok overrasket når Trent Alexander-Arnold ble byttet ut allerede etter 58 minutter mot Arsenal, men nå har Klopp forklart hvorfor.

Liverpool gikk på sitt første ligatap på 16 kamper, og har med det gitt bort den lille ledelsen de hadde på Manchester City, gitt at de vinner hengekampene sine.

Kampen mot Arsenal på Emirates søndag ettermiddag gikk forferdelig for Liverpools del. De røde virket å være helt ute av det, etter flere kamper på rad med gode resultater og bra spill. Det endte med et vondt 3-1-tap, etter tabber fra kaptein Virgil van Dijk og Alisson Becker, men hele Liverpool-laget må nok dele skylden etter det meget fortjente nederlaget.

KJEMPETABBE: Alisson og van Dijk kom i veien for hverandre og ga Arsenal 2-1-scoringen på sølvfat.

KJEMPETABBE: Alisson og van Dijk kom i veien for hverandre og ga Arsenal 2-1-scoringen på sølvfat.

Trent Alexander-Arnold var en annen som ikke hadde dagen mot the Gunners. Visekapteinen startet på høyrebacken, som følge av at Conor Bradley var utilgjengelig etter den triste nyheten om hans fars bortgang før kampen.

Alexander-Arnold fikk dermed sin første start etter skadeavbrekket som har satt han ut av spill mesteparten av den siste måneden. Han kom innpå mot Norwich i FA-cupen og i forrige ligakamp mot Chelsea, men det var tydelig at han fortsatt var rusten i minuttene han fikk mot Arsenal.

25-åringen ble tatt av etter 58 minutter og Jürgen Klopp forklarte hvorfor etter kampen.

– Vi holdt på å gjøre endringer i tiden rundt 2-1-scoringen. Trent skulle aldri spille 90 minutter uansett, så det var uansett klart at vi måtte ta han av tidlig. Vi byttet også inn Darwin (Nunez) og Harvey (Elliott). Alt kunne ha fungert, men så kommer 2-1 og momentumet endrer seg igjen.

I etterkant av scoringen fikk Liverpool til svært lite, slik som i den første omgangen.

– Det var fortsatt en åpen kamp, men vi fikk til lite. I tillegg kom det et rødt kort, og det gjorde det enda vanskeligere å komme tilbake. Arsenal fortjente poengene, de scoret tre, vi hadde ett skudd på mål, så statistikken tyder på det også.

RUSTEN: Trent var ikke i sitt ess mot Arsenal og virket rusten i toppoppgjøret.

RUSTEN: Trent var ikke i sitt ess mot Arsenal og virket rusten i toppoppgjøret.

Dårlig dag på jobben

Det var kanskje ikke planen at Trent skulle spille noe særlig mer enn en time mot Arsenal, men det var tydelig at han heller ikke hadde dagen i toppkampen.

Han var mye mindre involvert enn han pleier og slo bare 14 vellykkede pasninger, til sammenligning hadde han 20 vellykkede pasninger i kampen mot Chelsea hvor han bare spilte 20 minutter.

Klopp var også oppgitt over hvor lite Trent ble brukt i oppbyggingen av Liverpools angrep mot Arsenal.

– Hver gang Macca (Mac Allister) og Curtis (Jones) hadde ballen og kunne snu seg vekk fra mannsmarkeringen var banen virkelig åpen for oss. Der kunne vi har funnet Trent en eller to ganger oftere. Det ville skapt enda flere problemer for dem, sa Liverpool-treneren.

De få gangene han fikk ballen sleit han med å gjøre noe produktivt med den og han kom seg aldri helt inn i kampen. På en svak dag generelt for Liverpool-troppen var det på ingen måte visekapteinen sin skyld at det endte med tap, men etter den fantastiske formen han viste før skaden ble det veldig tydelig at han trenger noen kamper for å komme seg inn i rytmen igjen.

Første mulighet til å slå tilbake kommer til helgen mot Burnley, og Trent og resten av Liverpool vil nok være svært lystene på å gjøre akkurat det.

Pochettino under press - kan forsvinne før cupfinalen

Pochettino under press - kan forsvinne før cupfinalen

Mauricio Pochettino er under press etter en forferdelig uke for Chelsea.

Nyheter Man. 05.02. 15:47
– Det var mye som ikke gikk vår vei

– Det var mye som ikke gikk vår vei

Jürgen Klopp mener at Arsenal også skulle hatt et rødt kort for en liknende situasjon av den Ibrahima Konaté ble utvist for.

Nyheter Man. 05.02. 10:05