Har bare startet én kamp siden mars i fjor - og det er ingen tegn til at han nærmer seg et comeback

Stefan Bajcetic har snart vært gjennom et helt år med skadeplager.

19-åringen ble av de observante supporterne sett i en video Liverpool FC la ut fra treningsfeltet tidligere denne uken. Først da han ankom AXA Training Centre i «sivil» bekledning, og deretter da han spilte dart med lagkamerat Bobby Clark iført treningsuniformen. 

Det faktum at Bajcetic var i treningstøy kunne kanskje være et tegn på at han deltok på en liten del av økten sammen med resten av lagkameratene, men slik var det ikke. Unggutten var ikke å se på noen bilder eller videoer, verken fra gymmet eller ute på gressmatten. 

Det begynner å bli lenge siden sist vi så et bilde av Bajcetic i aksjon på AXA Training Centre. Vi må tilbake til 20. september, en uke før han spilte sin hittil siste kamp for de rød. Det var et elleve minutter langt innhopp mot Leicester i ligacupen. 

Totalt har det blitt 72 minutter på banen denne sesongen, fordelt på to kamper. Han startet bortekampen mot LASK 21. september som høyreback, og fikk prøve seg igjen i den rollen mot Leicester. Før det må vi tilbake til 11. mars i fjor for å finne forrige gang Bajcetic startet -  da som midtbanespiller i det sure tapet mot Bournemouth på bortebane. 

«Voksesmerter»

I mars i fjor ble det rapportert at det var en stressrespons i lysken som førte til at Bajcetic kom til å miste resten av sesongen. Håpet var å rekke starten på oppkjøringen til 2023/24-sesongen, men det gikk ikke helt etter planen. Vi måtte vente helt til august før midtbanespilleren var tilbake i full trening. 

Så kom tilbakeslaget etter de to nevnte kampene mot LASK og Leicester, og siden har vi ikke sett snurten av et av fjorårets store lyspunkt for de røde. I januar meldte assistentmanager Pep Lijnders at han håpet å ha Bajcetic tilbake i løpet av februar, men foreløpig ser ikke det veldig lovende ut. 

Det som i utgangspunktet ble beskrevet som et veldig lite tilbakeslag i forbindelse med lyskeskaden, viste seg å være mye verre. This Is Anfield skriver at det dreier seg om smerter i musklene og skjelettet, og at det dreier seg om voksesmerter. Flere unge spillere har slitt med noe liknende - blant andre Conor Bradley og Kaide Gordon. 

– Vi prøver å være så forsiktige som mulig med de unge guttene, men noen ganger skjer det likevel, sa Jürgen Klopp i november.

Har tiden på sin side

Bajcetic, som ble hentet fra Celta i januar 2020, har heldigvis tiden på sin side, og fordelen av at han allerede har forsøkt seg på Liverpools førstelag. Når han til slutt kommer tilbake fra skadeproblemene vil han dermed ikke være helt fersking på førstelaget. 

Liverpool har stor tro på 19-åringen, og han skal ha vært en av grunnene til at klubben ikke forsterket ytterligere på defensiv midtbaneplass i sommer. Da det var snakk om et mulig utlån var klubben heller ikke interessert. 

– Det er tøft. Det handler bare om å komme seg på styrkerommet og telle ned dagene til du er tilbake, sa Bajcetic i et intervju med liverpoolfc.com i november.

Han begynner nok å bli lei av å telle, men forhåpentligvis kan han snart se lyset i enden av tunnelen.

Storscoreren på akademiet: – Jeg ble ofte sammenlignet med Firmino

Storscoreren på akademiet: – Jeg ble ofte sammenlignet med Firmino

Jayden Danns har blitt et velkjent fjes på førstelagets treninger den siste tiden.

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Vi ser tydelige resultater av det geniale Liverpool FC gjorde da de flyttet ut av Melwood etter 70 år.

Kommentar 27.feb 18:36