Storscoreren på akademiet: – Jeg ble ofte sammenlignet med Firmino

Jayden Danns har blitt et velkjent fjes på førstelagets treninger den siste tiden.

Jayden Danns har kommet som en kule på U18- og U21-nivå denne sesongen, og i skrivende stund står 18-åringen med 21 mål og seks målgivende pasninger på de to nivåene.

På tirsdagens trening var spissen med førstelaget på AXA sammen med rekkekamerat Lewis Koumas, to spillere som nærmer seg en debut på det øverste nivået.

At mannen med den veldig merkbare afroen skulle bli et så stort talent var likevel ikke helt forventet. Mye endret seg da han vokste nærmere 30 centimeter på få måneder. Før det hadde han allerede blitt sammenlignet med en viss Anfield-yndling.

– Jeg ble ofte sammenlignet med Firmino i ung alder, men jeg var ikke så høy da. Jeg var sent utviklet og så falt plutselig alt på plass.

– Tidligere var jeg en typisk 9-er, men likte å trekke ned i banen. De siste par årene har jeg begynt å løpe mer i bakrom etter at fysikken har kommet. Da fikk jeg også mer tro på farten min, sier Danns i et intervju med liverpoolfc.com.

HUSK NAVNET: Jayden Danns har levert tre målpoeng på tre kamper etter hoppet opp til U21-fotball.

HUSK NAVNET: Jayden Danns har levert tre målpoeng på tre kamper etter hoppet opp til U21-fotball.

Mye kan selvfølgelig endre seg med Jürgen Klopps forventede avgang fra Anfield til sommeren, men presspill er noe som er og forblir i toppfotballen. Det har 18-åringen jobbet mye med det siste året.

– Et av målene mine etter forrige sesong var å jobbe med det. Det har blitt bedre med fysikken min, men du må også legge ned arbeidet som kreves for å holde på presset og motpresset. Nå kan du se resultatene.

– Jeg mener minst fire av målene mine har kommet etter press på motspiller denne sesongen, sier spissen.

Snarlig debut?

I 2024 har Danns, eller «Dannsy» som Klopp kaller ham, blitt et mer og mer kjent fjes når treningsbilder fra AXA kommer. Unggutten har lovet Liverpool-treneren å fortsette det harde arbeidet mot suksess.

– Du må opprettholde standarden som er satt. Alt er på et nytt nivå og jeg ønsker å jobbe hardt for å bli en av dem. Mitt eneste fokus er å fortsette å trene og gi det lille ekstra for å ende der.

NÆRMER SEG: Jayden Danns, med nummer 77 på treningsdrakten, kan få sin Liverpool-debut i vår.

NÆRMER SEG: Jayden Danns, med nummer 77 på treningsdrakten, kan få sin Liverpool-debut i vår.

I kamp med spillere som Darwin Nunez, Mohamed Salah, Cody Gakpo, Diogo Jota og Luis Diaz er veien mot spilletid selvfølgelig veldig lang og vanskelig. Det er fortsatt ikke helt umulig, noe Trent Alexander-Arnold er et godt eksempel på.

– Jeg vil ikke avslutte karrieren min og angre på at jeg ikke jobbet hardt nok. Jeg vil heller legge ned arbeidet og få det meste ut av det. Steg for steg vil jeg bli den spilleren jeg ser for meg i hodet, avslutter Danns.

18-åringen og U21-troppen møter Newcastle i Premier League 2 til helgen. Kampen spilles lørdag kl. 14.00.

Hva skjer om det ikke blir Alonso nå?

Hva skjer om det ikke blir Alonso nå?

Trenerjakten kan bli en skuffelse på Bellingham-nivå.

Kommentar 14.feb 21:31
Denne statistikken gir troen på ligagull i mai

Denne statistikken gir troen på ligagull i mai

De rødes nærmeste konkurrenter har noe å hente inn på Darwin Nunez og co.