I storslag siden han kom tilbake fra skade

Alexis Mac Allister har virkelig begynt å finne formen i Liverpool-trøya etter han kom tilbake fra skade.

Du vil bli tilgitt for å ha tenkt at Alexis Mac Allister sin start i Liverpool kanskje ikke sto helt til forventningene. Han kom jo tross alt inn som verdensmester med Argentina og etter å ha gjort det veldig godt i en historisk sesong for Brighton som sikret europacup-spill for første gang i deres historie.

Midtbanespilleren som scoret tolv ganger og hadde tre målgivende for the Seagulls forrige sesong kom på en overgang verdt 35 millioner pund. Denne sesongen står han bare med én scoring og to målgivende så langt.

Hans første måneder for de røde har ikke helt kommet opp på de samme høydene som vi så forrige sesong. Det er selvsagt viktig å nevne at han ikke har spilt i sin foretrukkende posisjon så langt, ettersom Liverpool har trengt å bruke han dypere i banen.

For Brighton ble han stort sett brukt i en langt mer fremskutt rolle, og han ble også brukt en del høyere i banen i det argentinske laget som vant VM.

For Liverpool så langt har han nesten eksklusivt blitt brukt som et anker på midten, og det var tydelig i starten av sesongen at det er en rolle han kom til å trenge litt tid for å bli vandt til. Han har på ingen måte vært dårlig, men man satt med en følelse av at han hadde mer å hente.

RIVJERN PÅ MIDTEN: Mac Allister har vunnet ballen tilbake mange ganger for Liverpool de siste kampene.

RIVJERN PÅ MIDTEN: Mac Allister har vunnet ballen tilbake mange ganger for Liverpool de siste kampene.

Enda bedre etter skaden

Med formen Mac Allister har vist etter skaden han fikk mot Sheffield United i starten av desember er det ingen tvil om at han nå begynner å finne rytmen i dypet på Klopps midtbane.

I hans siste to kamper i Premier League mot Bournemouth og Chelsea har han virkelig stått frem, og vært veldig delaktig i at Liverpool feide begge to av banen.

Statistikken hans fra de to kampene backer også opp inntrykket av at Mac Allister har hevet seg. Mot Bournemouth hadde han ni taklinger mens han hadde åtte mot Chelsea, som er flest antall taklinger en Liverpool-spiller har gjort i løpet av én kamp de siste tre sesongene.

Han vant også 25 dueller, i tillegg til at han leverte fem nøkkelpasninger og hadde en solid pasningsprosent på 90% over de to kampene.

Med Wataru Endo bortreist med Japan i Asiamesterskapet en stund til er det ekstra viktig at Mac Allister holder seg skadefri og fortsetter storspillet.

Det er nok ingen som misunner Klopp akkurat nå som må velge en startellever blant 14-15 spillere som alle burde være selvskrevne i et hvilket som helst lag, men det er et luksusproblem som er velkomment i tiden som kommer hvor det skal kjempes på alle fronter til siste slutt.

Nunez satte rekord i stolpeskudd - men for en spiller han er likevel

Nunez satte rekord i stolpeskudd - men for en spiller han er likevel

Darwin Nunez satte ny rekord med antall stangskudd i løpet av en Premier League-kamp, og han må vel nærme seg tittelen som verdens mest uheldige spiller etter halvannet år med nesten.

Alt du trenger å vite om januarvinduet, frister og mer

Alt du trenger å vite om januarvinduet, frister og mer

Merk tidene de ulike overgangsmarkedene stenger.