Ingen kan matche Liverpools hjemmestatistikk under Klopp

Over halvparten av hjemmetapene kom attpåtil for tomme tribuner.

Anfield har virkelig vært et fort for Liverpool under ledelse av Jürgen Klopp. Bortsett fra en tung periode vinteren 2021, da tribunene var tomme som følge av pandemien, har de røde nesten ikke tapt på hjemmebane i ligaen siden tyskeren ble ansatt. 

Ingen av de andre toppklubbene kan matche Liverpools statistikk på Anfield siden Klopp ble ansatt, og når vi tar med at over halvparten av de elleve hjemmetapene som har vært kom for tomme tribuner, blir det enda mer imponerende. 

Da tapte de røde nemlig seks kamper på rad i det som var en mørk periode resultatmessig. Foruten det har det blitt fem hjemmetap i ligaen siden oktober 2015 - og ett siden april 2017! 

Det tapet kom mot Leeds høsten 2022. Hvis du vil vite hvordan det skjedde kan du se denne videoen, der Jesse Marsch forklarer hvordan han ledet laget sitt til en imponerende triumf. Det som skjedde etterpå var imidlertid ikke like bra - amerikaneren fikk sparken noen måneder senere, før Leeds til slutt rykket ned til Championship. 

Marsch kan ta med seg det faktum at han ble den første til å slå Liverpool på Anfield med publikum til stede siden Sam Allardyce sitt Crystal Palace våren 2017 - også det en 2-1-seier. Forhåpentligvis blir Marsch også den siste som kan skryte av den bragden.

Knuser de andre topplagene

Det betyr altså at de fire øvrige hjemmetapene under Klopps ledelse kom mellom oktober 2015 og april 2017. Crystal Palace lagde kvalm også i november 2015, mens Manchester United og Swansea er de øvrige lagene som kan skryte av å ha slått Liverpool under Klopp med publikum på Anfield.

Klopps hjemmetap i Premier League

8.11.15 mot Crystal Palace (1-2)
17.1.16 mot Manchester United (0-1)
21.1.17 mot Swansea (2-3)
23.4.17 mot Crystal Palace (1-2)
21.1.21 mot Burnley (0-1)*
3.2.21 mot Brighton (0-1)*
7.2.21 mot Manchester City (1-4)*
20.2.21 mot Everton (0-2)* 
4.3.21 mot Chelsea (0-1)*
7.3.21 mot Fulham (0-1)*
29.10.22 mot Leeds (0-2)

*For tomme tribuner (seks hjemmetap på rad vinteren 2021)

The Athletic skriver at ingen er i nærheten av å matche tallene Klopp har levert på hjemmebane siden han tok over som Liverpool-manager, spesielt når vi tar med i beregningen at seks av elleve tap kom under spesielle omstendigheter. 

Manchester City er nærmest med 16 hjemmetap i samme periode. De tapte fire hjemmekamper i pandemisesongen. Deretter følger Manchester United, Arsenal, Chelsea og Tottenham. 

Slik ser listen ut: 
Liverpool 11
Manchester City 16
Manchester United 24
Arsenal 25
Chelsea 32
Tottenham 34

Liverpool har bare tapt én av sine siste 107 hjemmekamper med publikum på tribunen, og kan være i ferd med å gå ubeseiret i ligaen på Anfield for femte gang under Klopp. Forhåpentligvis blir den neste manageren, uansett hvem det blir, like god til å gjøre Anfield til et fort som det nærmest er umulig å vinne på!

Alonsos Leverkusen-system: Vil det passe i Liverpool?

– Samtidig som de står så høyt, blir de ikke kontret på. De har ikke sluppet inn et eneste mål på kontring

Xabi Alonso har dominert Bundesliga med sin spennende taktikk. Spørsmålet er om det vil passe Liverpool-spillerne dersom spanjolen skulle bli Jürgen Klopps etterfølger?

Innsikt 13.feb 11:37
Han har gjort seg fortjent til å slappe av nå

Han har gjort seg fortjent til å slappe av nå

Når Jürgen Klopp sier at han føler tiden er inne for å dra, så er det sannsynligvis det. Trist og vemodig? Ja. Men først og fremst forståelig - og helt i orden.

Kommentar 26.jan 13:51