– Ingen tenker seg om to ganger hvis de starter. Det er bemerkelsesverdig

Conor Bradley og Jarell Quansah har blitt viktige medlemmer av Liverpools førstelagstropp.

Etter inntoget til Trent Alexander-Arnold og Caoimhin Kelleher for en del år siden, har akademiet slitt med å produsere gode nok fotballspillere til Jürgen Klopps mannskap. Det er nå i stor endring.

I fjorårssesongen kom Stefan Bajcetic som et skudd, før også Conor Bradley og Jarell Quansah har blitt fullverdige medlemmer i tyskerens førstelagstropp.

En del av den utviklingen må ungguttene gi til U21-trener Barry Lewtas, som har fulgt dem tett i mange år. Nå ser engelskmannen tilbake på en sesong med mye positivitet.

– Det er veldig flott for oss som akademi, for det viser verdien til våre kamper også. Guttene har spilt her (på U21) og vært en del av det vi gjør og har gjort. Det er lagt inn mye innsats, starter Liverpools U21-trener.

– Dette har vært en utrolig sesong. Disse guttene spiller viktige kamper og de kommer ikke bare inn fra benken. De kan også starte kamper nå.

ALLTID MED: Jarell Quansah har spilt 18 kamper for Liverpools førstelag etter debuten mot Newcastle i august.

ALLTID MED: Jarell Quansah har spilt 18 kamper for Liverpools førstelag etter debuten mot Newcastle i august.

Med skader på Trent Alexander-Arnold og Joel Matip, har den unge duoen vist at de holder nivået som kreves i Premier League. Det er en undervurdert evne, ifølge Lewtas.

– Det er ingen som tenker seg om to ganger hvis de starter kamper lenger. Det er ganske bemerkelsesverdig egentlig.

Flere på vei opp

I tillegg til Quansah og Bradley, er også unggutter som James McConnell, Bobby Clark, Lewis Koumas, Kaide Gordon, Calum Scanlon, Owen Beck og Trey Nyoni noen ganger å se på benken. Lewtas trakk frem førstnevnte etter U21s seier mot Stoke forrige helg.

– Det var en strålende kamp fra ham. Han har vokst i 6-er rollen denne sesongen, og definitivt blitt høyere! Jeg synes han har vokst som person også. Han har alltid hatt en god forståelse for spillet, men nå har vi bedt ham om å ligge dypere.

AXA: James McConnell har blitt et velkjent fjes i Liverpools førstelagstropp i 2023/24-sesongen.

AXA: James McConnell har blitt et velkjent fjes i Liverpools førstelagstropp i 2023/24-sesongen.

McConnell var en av flere unggutter som fikk vise seg frem på førstelagets tirsdagstrening. Det fikk også spissparet Jayden Danns og Lewis Koumas, som har vist svært god målteft på akademiet så langt denne sesongen.

– Han (Koumas) scorer for gøy! Han har noen vanvittige løp i bakrom, så jeg ville ikke ønsket å spille mot ham. Han lager også problemer for motstanderen med måten han kjemper om alle baller og dribler av spillere. Han er flink til å involvere Bobby (Clark) også, så jeg synes han var utmerket.

Quansah og Bradley må nok gjøres seg klar for en bortekamp mot Brentford til helgen, men for resten av ungguttene venter Newcastle U21 på lørdag kl. 14.00.

Fire spillere returnerte til treningsfeltet – men et par viktige brikker manglet

Treningsbilder:Fire spillere returnerte til treningsfeltet – men et par viktige brikker manglet

Liverpools skadesituasjon ser betraktelig mye bedre ut enn i helgen.

Den egyptiske kongen er «aldri» skadet – nå får vi håpe det snart blir ny kontrakt!

Den egyptiske kongen er «aldri» skadet – nå får vi håpe det snart blir ny kontrakt!

Mohamed Salah er tilbake i full trening og klar for å vinne flere trofeer på Anfield.

Innsikt 13.feb 20:10