Vises på norske skjermer i kveldKvartfinale i FA Youth Cup på Elland Road – men hvem er igjen og kan spille?

Unggutt på unggutt viser seg frem for førstelaget. Nå skal U18-laget spille kvartfinale i FA Youth Cup – og det blir med redusert mannskap.

Alt handler om Liverpools akademi etter en helt fantastisk uke, der ungguttene virkelig har stått frem mens førstelaget har hatt tidenes skadekrise.

Førstelaget skal og vil alltid ha prioritet i en fotballklubb, og den eneste «utfordringen» med gårsdagen, er at Marc Bridge-Wilkinson sitt U18-lag i kveld skal spille kvartfinale i prestisjetunge FA Youth Cup.

Det er litt over en måned siden heltene fra onsdag var helt sentrale da Liverpool banket Arsenal hele 7-1. Lewis Koumas scoret hattrick i den kampen, Jayden Danns scoret to ganger, Trey Nyoni som spilte et kvarter mot Southampton var sentral og spilte hele kampen, og det gjorde også Amara Nallo som satt på benken mot Southampton.

På norske skjermer

Kl. 20.00 i kveld spilles kvartfinalen borte mot Leeds på Elland Road. Kampen vises på Viaplay og V Sport 3 i Norge. LFCTV har kun rettigheter til å vise den i England.

En må anta at Koumas, Danns og Nyoni ikke kommer til å være med. Lewis Bower, som følger akademilagene tett, trekker frem Trent Kone-Doherty og Kieran Morrison som gode angrepsvåpen. Begge har gode sesonger for de aldersbestemte lagene, og sistnevnte skal tidligere denne måneden ha blitt enig med klubben om en ny treårskontrakt etter stor interesse fra andre klubber.

En annen sønn av en tidligere Premier League-spiller, Keyrol Figueroa, sønn av Maynor Figueroa med den voldsomme skuddfoten som spilte for Wigan og Hull mellom 2008 og 2015, kan komme til å lede angrepet. Amara Nallo vil være aktuell for å spille, selv om han satt på benken for førstelaget på onsdag og nå spiller mer for Barry Lewtas sitt U21-lag.

FA Youth Cup ble arrangert for første gang i 1952/53-sesongen. Liverpool har vært i finalen åtte ganger, og vunnet fire: 1996, 2006, 2007 og 2019. En var sist tapende finalist i 2021 – i en kamp der Jarell Quansah, Conor Bradley, Tyler Morton og Billy Koumetio spilte, og spillere som Stefan Bajcetic og Luke Chambers var ubenyttede reserver.

– Dette føles som at jeg er med i en film. Jeg kommer ikke til å få sove

– Dette føles som at jeg er med i en film. Jeg kommer ikke til å få sove

For en vanvittig uke Jayden Danns har hatt.

Dette kommer til å huskes som ungguttenes sesong

Kampkommentar Liverpool - Southampton:Dette kommer til å huskes som ungguttenes sesong

18-åringene Danns og Koumas sørget for avansement til kvartfinalen i FA-cupen, i et lag som ellers var preget av en rekke unggutter. Her er vår kommentar etter kampen.

Kommentar 28.feb 23:46