Skadesituasjonen gjør at juniorturneringen kan bli nedprioritert

Liverpool spiller kvartfinale i FA Youth Cup på torsdag, men flere av de aktuelle spillerne er trolig involvert på Anfield dagen før.

Ingenting gjør trenere og støtteapparat på akademiet stoltere enn å se en av sine egne spillere slå gjennom på førstelaget. Derfor var søndagens ligacuptriumf ekstra spesiell for hele klubben. 

Likevel mistenker vi at U18-manager Marc-Bridge Wilkinson skulle ønske at skadesituasjonen hos seniorene var litt mindre prekær, slik at han kunne hatt med sine aller beste spillere når turen går til Leeds for kvartfinalen i FA Youth Cup torsdag kveld - et døgn etter at Liverpool møter Southampton i FA-cupen på Anfield. 

Liverpool har vært strålende i FA Youth Cup denne sesongen, men de som har stått for scoringene kan fort være uaktuelle denne gangen. Lewis Koumas scoret hattrick i 7-1-seieren over Arsenal i januar, og unggutten var på benken i søndagens ligacupfinale. Jayden Danns, som scoret to i kalasseieren, har nå fått sine to første kamper for førstelaget, og blir trolig benyttet igjen mot Southampton. Duoen scoret også i 3-0-seieren over Fulham i åttendedelsfinalen. 

Jayden Danns har herjet i FA Youth Cup denne sesongen.

Jayden Danns har herjet i FA Youth Cup denne sesongen.

Trey Nyoni er en annen spiller som spilte begge de kampene, men som nå kan bli nødt til å bli prioritert på førstelaget, kan mangle mer enn tolv spillere som følge av skade i onsdagens kamp. Bobby Clark, James McConnell og Jarell Quansah er ikke aktuelle for spill med U18-laget, men U21-laget til Barry Lewtas kan bli svekket de neste ukene dersom skadesituasjonen ikke bedrer seg. 

Millwall venter i eventuell semifinale

Forhåpentligvis kan U18-laget klare å ta seg forbi Leeds uansett om Danns, Koumas og Nyoni, og kanskje også Trent Kone-Doherty, skulle være involvert med seniorlaget dagen før. Spillere som Josh Davidson, Amara Nallo, Carter Pinnington og Kieran Morrison har også vært involvert i de sterke seierne over Arsenal og Fulham, og lagt grunnlaget for at målscorerne der fremme skal briljere. 

FA Youth Cup er en gjev turnering å vinne for de ulike klubbene. Forrige gang Liverpool gikk til topps var i 2019, da med blant andre Neco Williams, Leighton Clarkson og Rhys Williams på laget. I 2021 var Conor Bradley, Stefan Bajcetic, Jarell Quansah og Tyler Morton i troppen da Aston Villa ble for sterke. 

Du kan se bortekampen mot Leeds i FA Youth Cup på V Sport 3 og Viaplay torsdag klokken 21. Manchester City og Millwall er allerede klare for semifinalen i turneringen. Bristol City og Swindon Town møtes i den siste kvartfinalen. Vinneren av Liverpool og Leeds møter Millwall hjemme i siste hinder før finalen, som spilles 4. mai. 

Må klare seg uten to offensive brikker på Anfield

Må klare seg uten to offensive brikker på Anfield

Southampton-manager Russell Martin blir tvunget til å rotere på laget.

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Vi ser tydelige resultater av det geniale Liverpool FC gjorde da de flyttet ut av Melwood etter 70 år.

Kommentar 27.feb 18:36