Må klare seg uten to offensive brikker på Anfield

Southampton-manager Russell Martin blir tvunget til å rotere på laget.

Ryan Fraser og David Brooks er hentet på lån til Southampton fra henholdsvis Newcastle og Bournemouth og har bidratt med sin Premier League-erfaring i Championship denne sesongen. Men på Anfield må The Saints-manager Russell Martin klare seg uten den offensive duoen. 

Tirsdag ble det kjent at skotske Fraser kommer til å være ute i en måned som følge av en kneskade han pådro seg i helgens skuffende hjemmetap mot bunnlaget Millwall. 

– Et slag i trynet for både laget og for Ryan selv, men han vil forhåpentligvis være tilbake etter landslagspausen, sa Martin på dagens pressekonferanse ifølge Southamptons hjemmesider. 

Brooks kan på sin side ikke spille cupkampen fordi han allerede har representert Bournemouth i FA-cupen denne sesongen. Waliseren ble hentet på lån til Southampton i januar, og har levert gode prestasjoner i de seks kampene han har spilt så langt. 

David Brooks ga Southampton et lite løft i starten av sitt utlån fra Bournemouth.

David Brooks ga Southampton et lite løft i starten av sitt utlån fra Bournemouth.

Også Ross Stewart og Juan Larios er ute for Southampton.

Ville rotert uansett

For Martins del er det kanskje ikke så farlig at det er noen forfall til møtet med Liverpool. Han har nemlig varslet at han kommer til å rotere på laget uansett, da han anser kampen om opprykk til Premier League som viktigere enn muligheten til å ta seg til kvartfinalen i FA-cupen. 

Southampton rykket ned til nest øverste nivå i fjor og slet med resultatene i Championship i starten av sesongen under ledelse av sin nye manager. Men så fikk de sving på sakene, og gikk ubeseiret i alle turneringer fra september til midten av februar. 

Nå har de tapt tre av sine fem siste kamper og pådratt seg en luke opp til Leeds og Leicester på direkte opprykksplass. Førsteprioritet for Martin blir derfor å tette den luken, og bortekampen mot Birmingham på lørdag blir vel så viktig som den mot et skadeskutt Liverpool på onsdag. 

Martin uttalte i helgen at han gjerne skulle vært foruten denne midtukekampen, men la samtidig til følgende: 

– Vi kommer til å ha 5000 reisende supportere der, som har vært fantastiske på bortebane denne sesongen. Vi må sørge for at vi drar dit og viser oss fra en god side, og gjør det verdt det for de som reiser. Vi har jobbet veldig hardt for å komme dit, så vi må sørge for at det blir en god kveld for oss som klubb og gruppe. Det er også en sjanse til å få ut litt frustrasjon fra kampene de siste ukene, sa han videre.

Gode grunner til å tro Southampton også vil stille med redusert mannskap

Gode grunner til å tro Southampton også vil stille med redusert mannskap

Ting gikk lenge på skinner for Southampton denne sesongen, men nå er sesongen i ferd med å falle sammen.

Innsikt 27.feb 09:49
Tre kamper i april har fått nytt tidspunkt

Tre kamper i april har fått nytt tidspunkt

Liverpool skal spille søndagskamp på Old Trafford.