Vi fulgte Klopps pressekonferanse– Dersom det blir en parade, så kommer jeg til å være på plass på den bussen

Jürgen Klopp kom med siste nytt om skadesituasjonen før onsdagens kamp mot Southampton.

Klopp møter pressen

Kl. 14.30 er Jürgen Klopp på plass for å komme med siste nytt før onsdagens cupkamp mot Southampton.

De røde har en lang skadeliste, men forhåpentligvis har manageren godt nytt om Darwin Nunez, Dominik Szoboszlai og Mohamed Salah, som alle satt på tribunen i søndagens ligacupfinale.

Det bør også komme en oppdatering på Ryan Gravenberch og Wataru Endo, som begge forlot Wembley med krykker og beskyttelsesstøvel, etter ublide møter med Moises Caicedo på banen.

Det er forventet at det blir et veldig ungt lag i onsdagens FA-cupkamp, og selv om manageren aldri gir bort lagoppstillingen, kan det komme noen hint om hvem av spillerne som var involvert på Wembley som kanskje er klare for å starte for førstelaget.

Vi kommer til å oppdatere denne artikkelen med alt Klopp sier. Dersom du foretrekker det, kan du se pressekonferansen selv i videovinduet øverst.

Klopp er på plass før tiden

Oppdateringer følger...

Gravenberch mister de neste kampene - siste om skadesituasjonen

Ryan Gravenberch har fått en leddbåndsskade i ankelen. Det er bedre enn først fryktet, men han mister minst de to neste kampene.

– Jeg vet ikke ennå! Ryan er ikke tilgjengelig. Det er en leddbåndsskade, men kunne vært mye verre.

– Vi trenger noen mirakler med noen spillere. Det er flere som er usikre av spillerne som ikke spilte i helgen

– Med Dom (Szoboszlai), Darwin (Nunez) og Mo (Salah) må vi se hva de kan gjøre i dag. Wataru (Endo) fikk en skikkelig smell, så jeg vil ikke si at situasjonen har bedret seg så veldig, men det er sånn det er.

Om han vil være fristet til å spare spillere

Klopp fikk spørsmål om han vil være fristet til å spare Caoimhin Kelleher, Conor Bradley og Harvey Elliott.

– I en ideell verden ville vi tenkt på disse tingene, men vi lever åpenbart ikke i en ideell verden.

– Jeg har ikke tatt ut laget ennå. Jeg har fortsatt 2,5 timer før vi har møter og trener, så tre timer, så får vi se hvordan det er. Når spillerne kommer vil de ble undersøkt.

– I går handlet det om restitusjon, og en dag der vi kunne sette pris på at vi vant ligacupen. Det var bare de yngste guttene som trente i går mens de andre drev med restitusjon. I dag vil vi ha en skikkelig økt og den eneste før kampen.

– Når jeg får all informasjonen og når spillerne kommer kan jeg se dem i øynene og se hvem som kanskje er klare eller ikke, så vil jeg ta ut laget. Når alt kommer til alt er jeg ganske optimistisk for at vi vil ha et brukbart lag. 

Ber igjen om hjelp fra Anfield

– Hva en atmosfære kan gjøre har vi nå sett noen ganger. Det ville vært til stor hjelp dersom vi kunne skape noe slikt igjen på onsdag kveld.

– Jeg vet at jeg ber om dette nå ganske ofte, men det er en vanskelig tid, og likevel er det ganske positivt, så vi ønsker å holde det gående. Da trenger vi folkene våre, og det er vår eneste sjanse. Den ene fordelen vi kan ha i morgen kveld er Anfield, så det er det vi trenger.

Mulighetene for en parade etter sesongen

– Det er en del av det jeg ikke synes er så kult, at det kan bli sett på det (som en avskjedsparade), det synes jeg ikke gir mening.

– Men utenom det, så er jeg en stor tilhenger av parader for trofeer, det elsker jeg. 

– Jeg bestemmer ikke dette, det vil kanskje overraske noen men det er ikke min avgjørelse. Disse tingene må sikkert forberedes av ulike grunner, men det er ikke min oppgave. Men dersom det blir en parade, så kommer jeg til å være på bussen, det er det ingen tvil om!

Om å få spillerne ned igjen på jorda

– Det å få dem ned igjen på jorda er ingen problem. Vi ønsker å ta med den positive følelsen med deg. Problemet er at det er fort kort tid til restitusjon. Utenom det finnes det ikke problemer.

– Guttene elsker å spille fotball, det er åpenbart, og de elsker å grave utrolig dypt og få et resultat på et vis, det kunne også alle se. 

– Det er Liverpool mot Southampton, og Liverpool er stor favoritt, men uansett hva folk tenker så synes jeg ikke det er slik. Vi må finne en lagoppstilling som er konkurransedyktig, og så vil vi kjempe for det. Det er åpenbart slik at alle har fått en god smak på hvordan Wembley kan føles på en dag som det, og vi har hatt alle mulige opplevelser der, både seire og tap. Det er en fin stadion uansett, men når du vinner er det et helt annerledes sted.

– Det er ikke som at vi ikke har lyst å dra dit igjen. Dersom vi kan bestemme det, så drar vi, men vi må vinne i morgen og mange andre kamper. I morgen må vi bare finne ut hvem vi kan bruke, så gå for det.

– Så lenge vi har 11 spillere, og vi vil ha 11, så skal vi gå for det. Alle som ønsker å støtte og presse oss i den retningen er mer enn velkomne til det!

Kvaliteten på motstand fra Championship

– Jeg elsker Championship, og ser det så ofte.

– I forrige uke så jeg Leeds - Leicester, jeg tror det var en Bundesliga-kamp også som jeg forsøkte å se, men jeg så Leeds - Leicester, og wow. Jeg kan ikke si at jeg vet hvordan Championship var for ni år siden, og jeg har ikke sett det fra starten, men fotballen som spilles i Championship og intensiteten er helt syk. West Brom, Leicester, Southampton, de har klare tanker om hvordan de skal spille fotball. Jeg vet ikke om jeg har sett Ipswich, men de har også gjort det veldig bra. Det er en utrolig liga, og utrolig vanskelig.

– Vi har mange kamper i Premier League, men der er det enda flere. Det er ganske imponerende det som skjer der. Skikkelig gode trenere og skikkelig gode spillere. Vi har møtt dem (Championship-motstand), og alle tre kampene har vært på hjemmebane, så det hjelper.

– Jeg vil ikke se kampene som hadde vært på bortebane mot Leicester eller Norwich, så vi har hatt en fordel med Anfield, som har vært til hjelp. Det trenger vi også i morgen.

– Jeg kan ikke respektere Southampton mer, men de har ikke nå sine aller beste resultater. De har en veldig viktig kamp på lørdag igjen, og jeg vet ikke helt hvordan min kollega vurderer og prioriterer det. Vi får se, men før har vi alltid en sjanse, så den skal vi prøve å ta.

Rosen til de unge spillerne, sukking og om de vil brukes på onsdag

– Først og fremst så er det ikke noe de må vise. Jeg skjønner hva dere mener, men det er lett å misforstå.

– Historien om søndag er en av de beste fotballhistoriene jeg noen gang har hørt. Det er 100 prosent riktig at Chelsea hadde et yngre lag enn oss, og de har en annen type prosjekt, men det handler ikke om det.

– Vi sammenligner oss ikke. Men guttene våre spilte på ungdomslag, U21-laget, og kom bare opp no nylig for å trene med oss for en stund tilbake. Nesten ingen erfaring, men mye talent. De bare viste det. Det er situasjonen vi må skape for guttene.

– Det handler ikke om vi skal bruke flere av dem i morgen eller å bruke dem fra start, og så se på det og vurdere «han ser ikke så god ut som på søndag». Det vil være helt forferdelig. Det finnes ikke press. Det eneste guttene må gjøre er å nyte det de gjør. De må forsvare seg som menn, ellers kan de ikke spille, men med ballen... Når du er 35 bør du spille som når du er guttunge, og de bør også gjøre det.

– Det hjelper, gir selvtillit, og gir så mange ting som du ikke kan kjøpe. Erfaringen det tar årevis å få, og nå har de fått det så raskt, så alt er bra. Jeg vet ikke, og at noen av dem må starte er helt klart. Jeg vet ikke ennå. Dersom de gjør det, så gjør de jobben, og vil nyte det, så da må vi hjelpe dem med å feire de riktige tingene og ikke klage på de gale tingene.

– Vær så snill og ikke sukk. Det er forferdelig, 60 000 mennesker som sukker. Jeg har spilt, og det var bare 12 000 som sukket, og jeg kjente det herfra til tærne mine.

Men utenom det så er dette en god tid. En skikkelig dårlig tid på grunn av alle skadene, men det vi har hatt sjansen til å gjøre og det det jeg har elsket med det er at vi bare må ignorere hvem som er borte, så godt vi kan. Bare tenk på hvordan vi kan sette opp et lag som fortsatt er vanskelig å møte, og så får vi se.

Thiago og Bajcetic sine langtidsskader

– Det er ikke satt noe prognose for tidspunkt for ham.

– Jeg vet ikke om han vil spille igjen for å være ærlig. Det er flere ting, men det han må gjøre nå – jeg vet ikke om han kan spille igjen. Dette er ikke en kortvarig skade, så derfor har jeg ikke så mye på temaet, men det er ikke som at han er i trening om to uker. Derfor er jeg ikke helt satt inn i det og kan ikke si mer.

Det var mer oppløftende om Bajcetic.

– Jeg hadde lunsj og så ham trene, og tenkte hvorfor han ikke spiller... Så det handler om å bli frisk igjen, og han løper igjen, men han har ikke fått grønt lys til å trene igjen. Det er ingen i denne bygningen som ønsker å holde ham igjen, så det kan være noen grunner. Han er smertefri, som er det viktigste. Alle undersøkelser vi har gjort ser bra ut, beinet er bra, så nå må vi bare være sikre før vi bruker ham igjen. 

– Fotball er så kompleks sport for kroppen. Det er ikke bare sånn at du må vende, du må være klar for at folk hopper inn i deg og alle disse tingene i høyt tempo. Så senke tempoet og være klar igjen, disse tingene prøver vi så godt vi kan i rehabiliteringen, men du kan ikke gjenskape det med 10 andre spillere eller mer i en kampsituasjon. Så der er vi.

– Jeg synes han ser bra ut, men hvor bra, det blir jeg heller fortalt. Ingen har sagt til meg at han kan trene i ettermiddag. Jeg har ikke blitt fortalt han vil være tilbake snart.

Fabio Carvalho sin gode form i Championship

– Det er så hyggelig å se. Jeg glemte å nevne Hull da jeg snakket om gode fotballag, jeg har sett dem også. Det er veldig kult.

– Fabio gjør det veldig bra, og det samme gjør Tyler (Morton). Jeg er så glad på deres vegne, for det er enormt. Det er så fint  å se Fabio helt full i selvtillit igjen. Begge er ganske dominerende spillere som spiller sentralt i laget og er involvert i mye, så det er veldig kult. Det er jeg veldig glad for.

Om å gjøre mest endringer av alle i Premier League

– Stallen vår er bredere enn det vi trodde før sesongen startet, og vi trodde ikke at vi trengte finne ut hvor bred den er.

– Slik er situasjonen. Jeg har sagt det nok av ganger, med god grunn, at uten ungguttene ville vi ikke vært der. Resten er ganske normalt, for med antall kamper vi har med de ulike turneringene, så har alle fått spilletid.

– Det er kanskje bare slik at folk ser skikkelig på det når det gjelder Premier League, at en spiller har kommet inn men kanskje spilt 90 minutter i Europa League halvannen uke før og er i god form og har rytme. Det hjalp, at vi spredde spilletiden fra starten slik at alle kunne ha rytme. Derfor er jeg mer enn fornøyd med bredden i stallen. Akkurat nå kunne den godt vært bredere, men det er sånn og vi må håndtere det.

– Vi vant en finale for to dager siden og det gir deg en god følelse, men før kampen med en veldig vanskelig situasjon, så var vi likevel positive på grunn av stemningen i garderoben. Vi kunne tapt finalen, vi er ikke blinde og så sjansene og Caoimhin sine redninger. Det er klart, vi kunne tapt den, men slik er det alltid. Alle lag kan tape mot Chelsea i en finale. Vi kunne tapt den dagen, men generelt er stemningen god på grunn av ting vi uansett ikke kan endre. Vi kan bare spille kampene, men vi spiller ikke kampene for å være med. Vi ønsker å vinne på hvilken som helst måte dersom det er mulig på den dagen. Nå må vi finne en måte å vinne den neste på.

Liverpool - Southampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 2 og Viaplay.