Vi fulgte Klopps pressekonferanse:– Luton har hatt en utrolig utvikling

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før Luton-kampen.

Velkommen

Jürgen Klopps pressekonferanse før Luton-kampen forventes å starte rundt 14.30.

Da vil tyskeren sannsynligvis komme med en skadeoppdatering på flere spillere, blant annet Diogo Jota og Curtis Jones.

Liverpool-treneren vil også få spørsmål om møtet med Luton og helgens ligacupfinale mot Chelsea.

Skadenyheter

– Det ser ikke bra ut, selv om jeg gjerne vil si noe annet.

– Alisson er ute med en muskelskade, ikke tilgjengelig. Diogo (Jota) har problemer med kneet, ikke tilgjengelig. Curtis har problemer med en fot, ikke tilgjengelig. De andre håndterer vi dag for dag.

– Dere får fasiten på hvem som er tilgjengelig når lagoppstillingen kommer.

– Trent (Alexander-Arnold) og Dom (Szoboszlai) er på vei tilbake, men ikke i lagtrening enda, så ikke tilgjengelig. Det er situasjonen per nå.

Luton-kampen

Jeg vet ikke om dere kommer til å spørre om Luton, så jeg kjører på. For en jobb Rob Edwards gjør!

– De har utviklet seg på utrolig vis. De var gode mot United (1-2-tap) også. Det er helt vanvittig å se på.

– Vi trenger Anfield, 100%. Det må bli en skikkelig europeisk kveld.

Diogo Jota

– Diogo vil det ta måneder (og ikke uker). Jeg kan ikke gi en spesifikk tid. Vi trenger ikke å spekulere rundt spillere som ikke er tilgjengelig.

Ungguttene i troppen

– Vi er der vi er på grunn av dem. Vi har fortsatt mange alternativer der. James McConnell, Bobby Clark, Lewis Koumas, Jayden Danns, alle enorme talenter, men vi får se hva vi kan gjøre. Vi planlegger først og fremst morgendagen nå.

Roy Hodgson gir seg

Noen ganger forstår jeg ikke hvordan han har klart å holde på så lenge. Spesielt med min situasjon nå.

– Han er en av de største, en trend-setter i starten av karrieren sin. Han har også beholdt de ideene.

– Mange folk glemmer ofte de gode tidene, slik det kanskje har vært i Palace nå. Jeg har sett at noen har ropt om at han bør få sparken, så glemmer de alt det som har skjedd tidligere.

– Jeg håper han har det bra, og har en flott tid foran seg med helsen i behold. Det er veldig synd at jeg ikke fikk gi et ordentlig farvel til ham, for vi liker hverandre godt.

Dødballer og Luton

– Dødball-situasjoner er en styrke (hos dem), men jeg må også si at de spiller utrolig, selv i kampene de har tapt. Vi fikk en tøff kamp på bortebane, og nå har de funnet en struktur med ballen i eget lag der alle er komfortable.

– Ross Barkley er en fin histore. Nå er han tilbake på sitt beste, om ikke bedre, i en dypere rolle, mer disiplikert og ekstremt sterk. Lokonga er også god, og du forstår hvorfor han er utlånt fra Arsenal.

– De er virkelig en samlet tropp. Situasjonen i Bournemouth, da kapteinen (Tom Lockyer kollapset) brakte dem nærmere hverandre og fikk dem til å tenke på at noen ting i livet er verre enn å rykke ned. Generelt sett fortjener de respekt. Vi må derfor vise en skikkelig Liverpool-prestasjon. Alle som går gjennom portene på Anfield må være på tærne.

Alexis Mac Allister og Wataru Endo

– Jeg er ikke sikker på hva den naturlige posisjoner er for spillere som virkelig kan spille fotball. Vi må bli kvitt disse klare strukturene på hvem som skal spille hvor.

– Angripere på forsvare, og forsvarere må angripe, det er den enkleste måten jeg kan forklare det på. Alexis er veldig viktig for oss, og han har alltid vært det. Han har aldri bedt om å få spille høyere og vi begrenser ikke spillerne våre heller. Alle som ikke er direkte involvert (med ballen) må beskytte, slik forstår vi fotball.

– Du får spørre ham eller meg om fem år hva hans beste posisjon er. Du kan bli overrasket.

Fleksibilitet, også på trenersiden

– Hvis du bruker guttene (skikkelig), vet du hva som kan gjøres. Da vi hadde begge venstrebackene ute, fant vi en løsning som fungerte. Vi hadde ikke en nummer 6 før sesongen, men det løste vi. Så lenge vi har en treningsøkt (før kamp), går det fint, for alle er gode med ballen.

– Ja, vi har hatt en sesong hvor fleksibilitet har blitt viktig, men det var mer gøy enn et problem. Nå er vi i en situasjon hvor det ville vært bedre å ikke ha skader, men når nyheten kommer må du bare håndtere det. Det er ikke tid til unnskyldninger.

– Nå skal vi går for det (tre poeng). Det er alltid 5000 måter å vinne en kamp, vi må bare finne en. Det gjelder spesielt hjemme, for der skaper vi en dynamikk der noen spillere vokser i kampen og blir den beste versjonen av seg selv.

Cody Gakpos sesong

– Statistikkene hans er ganske bra, kanskje til og med litt bedre, men Cody (Gakpo) hadde problemer mellom sesongene. Det var min feil.

– Vi snakket om posisjoner, og spurte oss selv: kan Cody spiller på midtbanen? Ja, men det er ikke hans beste posisjon, og du kunne se at det gikk utover selvtilliten. Det vil hjelpe ham i det lengre løpet, men ikke på kortsikt.

– Jeg mener ikke han har gått under radaren. Cody vil kanskje ikke si at dette er hans beste sesong i karrieren, men vi vet hvor god han er. God i luften, på bakken, god avslutter og ikke minst smart.

Det var alt!

Jürgen Klopp kom ikke med de mest spesifikke detaljene rundt skadeproblemene, men Diogo Jota, Alisson, Curtis Jones, Dominik Szoboszlai og Trent Alexander-Arnold blir ikke klar til i morgen.

Liverpool - Luton sparkes i gang onsdag klokken 20.30 og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.