Lørdagens motstander skal ha begynt å planlegge for en sesong i Championship

Burnley ser ut til å gå ned, men manager Vincent Kompany ser foreløpig ut til å ha støtte fra klubben.

Av de ti nederste lagene i Premier League er det foreløpig bare Nottingham Forest og Sheffield United som har valgt å bytte manager. Vincent Kompany er blant dem som kan ha opplevd å ha press på seg etter en skuffende sesong, men The Athletic skriver at han har Burnley-styrets støtte til tross for at det bare har blitt 13 poeng på 23 kamper. 

Nå venter Liverpool på Anfield før Arsenal kommer på besøk til Turf Moor. Med syv poeng opp til trygg grunn begynner det å se mørkt ut for det nyopprykkede laget, og klubben skal nå være i ferd med å planlegge for en sesong i Championship. Der dominerte de i fjor og toppet tabellen med 101 poeng. 

Mye har endret seg siden da. For det første er over 15 spillere blitt hentet inn for å forsterke førstelaget - de fleste av dem unge og uerfarne.

«En risikabel strategi med fokus på unge spillere, en stor utskiftning av laget som sikret dem opprykk, og en tung sesong med mange taktiske justeringer har sørget for at de nå stirrer nedrykket i hvitøyet», skriver The Athletic.

Ny spiss kan gi håp

Siden Liverpool gjestet Burnley på Turf Moor på Boxing Day og vant 2-0 har det gått trått for Kompanys menn. Borte mot Aston Villa tapte de 3-2 etter et sent straffespark til vertene. I FA-cupen ble det exit i tredje runde etter et knepent bortetap mot Tottenham. 

Deretter har det blitt to poeng på tre kamper i Premier League. En skuffende uavgjort mot Luton på hjemmebane, før et respektabelt 3-1-tap mot Kompanys tidligere klubb Manchester City på Etihad. 

I forrige runde fikk de kanskje tent et lite håp. De lå under 0-2 hjemme mot Fulham allerede etter 20 minutter, men klarte å kjempe seg tilbake i kampen. Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana, som ble hentet fra Chelsea på lån i januar, kom inn og scoret begge Burnleys mål da det endte 2-2. Han er en kar vi bør se opp for i lørdagens kamp på Anfield. 

For Burnleys del er det nå mye som skal til for å unngå nedrykk. Håpet er kanskje at Everton og Nottingham Forest sine mulige poengtrekk kan føre til at man kan holde seg oppe i Premier League selv med en lav poengsum. Hvis ikke må de bygge seg opp for å komme sterkere tilbake, slik mange «jojo-klubber» har gjort tidligere.

«Klubben planlegger både for et positivt og et negativt utfall av sesongen», skriver The Athletic.

Liverpool - Burnley spilles lørdag klokken 16. 

Sportslig svikt førte til at Liverpool ble stående på stedet hvil økonomisk

Sportslig svikt førte til at Liverpool ble stående på stedet hvil økonomisk

Liverpool falt fire plasser i «pengeligaen» takket være svake sportslige resultater forrige sesong.

Nyheter Tor. 08.02. 22:14
Thiago løftet Liverpool til nye høyder. På sitt beste var han den beste

«Dessverre skal det vise seg at det ikke går an å unngå å jinxe 32-åringen»

Liverpool under Jürgen Klopp var aldri bedre enn våren 2022, da Thiago Alcantara løftet laget til nye høyder.

Kommentar Tor. 08.02. 17:26