Nervepirrende og hektisk da Liverpool tok årets første ligaseier

Liverpool FC Women kjempet seg til en borteseier og er tilbake i ryggen på Manchester United.

Brighton Women - Liverpool FC Women 0-1 (0-0): Etter en tøff start på 2024 i serien er Liverpool tilbake på vinnersporet. Søndag kjempet de seg til en borteseier mot bunnlaget Brighton, og det ble en nervepirrende avslutning på oppgjøret. 

Liverpool dominerte før hvilen, men fant ikke veien til mål. Det skulle imidlertid ikke gå lang tid etter pause før de røde fikk hull på byllen da Ceri Holland satte ballen i mål. Liverpool fikk betalt for sitt høye press da Holland plukket opp en svak pasning fra hjemmelagets målvakt, og foran mål var waliseren, som skulle havne i begivenhetenes sentrum også senere i oppgjøret, sikker som banken. 

Derfra og ut ble det en kamp der de røde måtte kjempe hardt for å stå imot presset fra hjemmelaget, som hadde mye ball. Den gode sesongen til Liverpool er bygget på å være solide defensivt, og med unntak av et par smeller mot de aller beste lagene, har Matt Beard sitt lag vært blant de beste lagene foran eget mål. 

Brighton klarte aldri å bryte ned de røde, selv om det ble nervepirrende mot slutten - spesielt da Holland pådro seg sitt andre gule kort på overtid og ble utvist. Men tre poeng blir nå med hjem til Melwood, og Liverpool er oppe i ryggen på Manchester United. Liverpool er nå bare ett poeng unna å tangere poengfangsten de klarte i hele fjor. 

Sophie Román Haug spilte hele kampen på topp for Liverpool. Følgende lag spilte kampen: 

Rachael Laws - Emma Koivisto, Gemma Bonner, Niamh Fahey (Jenna Calrk fra 71), Grace Fisk, Jasmine Matthews (Yana Daniels fra 71) - Marie Höbinger (Missy Bo Kearns fra 59), Fuka Nagano (Sofie Lundgaard fra 78), Ceri Holland - Sophie Román Haug, Melissa Lawley (Leanne Kiernan fra 59).  

Kampfakta Brighton - Liverpool 0-1 (0-0)
Ballbesittelse: 56% - 44%
Avslutninger: 9-9
På mål: 3-4
Cornere: 5-7
Frispark mot: 12-8
Gule kort: 0-3
Røde kort: 0-1