Onsdagens cupkamp kan få stor innvirkning på ligaen

Tar Liverpool seg videre kan det få stor betydning for hvem som er tilgjengelig til å spille Merseyside-derby.

Med Liverpools tøffe kampprogram og en skadeskutt stall, kan det være supportere som mener at det beste Jürgen Klopp kan gjøre er å ofre FA-cupen og heller gå for de to andre troféene i Premier League og Europa League denne våren.

Southampton gjester Anfield på onsdag, i FA-cupens femte runde. Det er et Southampton-lag som lå an til direkte opprykk, men som etter noen svake resultater de siste ukene har falt litt fra. Det er gode grunner til å tro at også de vil stille med et redusert mannskap i onsdagens kamp, slik Liverpool blir tvunget til på grunn av sin skadesituasjon.

Det er ingen omkamp i FA-cupens femte runde, så dersom det skulle stå uavgjort etter 90 minutter, vil det spilles ekstraomganger og straffekonkurranse. Akkurat det vil være noe Klopp gjerne vil unngå, etter 120 minutter spill på Wembley på søndag.

Betydning for ligaen

Men det er også gode grunner til å virkelig håpe på en seier onsdag kveld, utover det åpenbare med å fortsatt henge med i cupen, være i en kvartfinale og blant de åtte siste lagene som skal spille kamp i midten av mars.

Og en av de grunnene er ligaen. For dersom Liverpool tar seg videre, vil bortekampen mot Everton søndag 17. mars bli flyttet.

SISTE: Vårens bortekamp mot Everton kan bli den siste på Goodison Park.

SISTE: Vårens bortekamp mot Everton kan bli den siste på Goodison Park.


Assistentmanager Pep Lijnders har bekreftet at spillere som Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones og Diogo Jota kommer til å være ute til over landslagspausen i slutten av mars, minst, og dermed uansett ville vært uaktuelle for det som kan bli det siste derbyet på Goodison Park, dersom Everton skulle rykke ned. De skal flytte sommeren 2025.

Det vil være rikelig med motivasjon for å beholde plassen i Premier League, og få muligheten til å stoppe Liverpool FC i titteljakten, og er en kamp der Klopp gjerne må ha noen av sine største spillere tilgjengelig.

Dersom det skulle skje, og at Liverpool gikk videre, kan Everton-kampen potensielt bli flyttet til den siste midtuken av sesongen mellom bortekampen mot Aston Villa og hjemmekampen mot Wolverhampton.

Det at en kan ha muligheten til å vinne ligatittelen på Goodison Park, samtidig som en potensielt kan sende Everton ned, vil være en stor drøm for en del røde – men det viktigste er nok kanskje muligheten til å få spille den kampen med fullt lag, og uten at Alisson, Trent og Jones mister mer enn ytterligere to ligakamper med sine langtidsskader.

Liverpool - Southampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 2 og Viaplay.

– Da Bobby så alt forarbeidet Liverpool hadde gjort, skjønte han at det var riktig klubb

– Da Bobby så alt forarbeidet Liverpool hadde gjort, skjønte han at det var riktig klubb

Bobby Clarks far Lee spilte 442 kamper som profesjonell fotballspiller, men mener søndagen overgår alt han gjorde.

Gode grunner til å tro Southampton også vil stille med redusert mannskap

Gode grunner til å tro Southampton også vil stille med redusert mannskap

Ting gikk lenge på skinner for Southampton denne sesongen, men nå er sesongen i ferd med å falle sammen.

Innsikt 27.feb 09:49