– Da Bobby så alt forarbeidet Liverpool hadde gjort, skjønte han at det var riktig klubb

Bobby Clarks far Lee spilte 442 kamper som profesjonell fotballspiller, men mener søndagen overgår alt han gjorde.

Lee Clark var spiller for Newcastle United, Sunderland og Fulham, og spilte 442 kamper som profesjonell fotballspiller mellom 1990 og 2006. Han har 11 kamper for Englands U21-landslag, og har også vært manager i ni klubber.

Det han så sønnen sin gjøre på Wembley på søndag overgår alt.

– Jeg er fortsatt høyt oppe. Dette er den beste dagen jeg noen gang har hatt, og overgår alt jeg noen gang har gjort i profesjonell sport. Jeg gråt av glede på slutten, og kunne gått på vannet da jeg forlot Wembley, sier 51-åringen til The Times

Han forteller at han kun har gitt sønnen ett råd i fotballkarrieren.

– Jeg var i midten av Liverpool-supporterne, på tribunen der målet ble scoret. Alt var utrolig. Vi snakker sammen hver dag, og Bobby sendte meg en talemelding på lørdag der han fortalte at han kom til å være involvert. Jeg er ikke som en tidligere spiller eller trener når jeg snakker med ham, jeg bare far, og forteller om ham hvor stolt jeg er, hvor glad jeg er i han, og ber han om å gjøre så godt han kan. Det eneste rådet jeg har gitt ham, er at uansett om det er for U18, U21 eller førstelaget, så må du sørge for at du er den på banen som jobber hardest, sier han.

TIDLIGERE SPILLER: Lee Clark spilte 442 kamper som profesjonell spiller. Her i en kamp mot Middlesbrough, med Jimmy Floyd Hasselbaink og Alan Shearer.

TIDLIGERE SPILLER: Lee Clark spilte 442 kamper som profesjonell spiller. Her i en kamp mot Middlesbrough, med Jimmy Floyd Hasselbaink og Alan Shearer.

Skyhøy puls

Bobby Clark signerte for Liverpool i august 2021. Året etter fikk han debuten i 9-0-seieren mot Bournemouth.

Nå har han spilt ni kamper for Liverpool, og den niende kom i ligacupfinalen på Wembley. Som far var det veldig spesielt for pappa Lee.

– Jeg fulgte med på benken under kampen, og så da Pep Lijnders ga Bobby beskjeden, så jeg visste. Jeg kunne se ham gjøre seg klar. Hva var pulsen min da? Den var skyhøy. Følelsen av stolthet var vanvittig. Alt han gjør overgår alt jeg har gjort. Det er en helt annerledes følelse, og følelsen som far. Hvor emosjonell og stolt jeg er, det er helt fenomenalt, sier han.

Ifølge Daily Mail ønsket både Derby County og Bristol City å hente Clark på lån i januarvinduet, men Klopp ville ikke slippe ham, siden han var i førstelagets planer for våren.

Valget av Liverpool

Det ligger til rette for at Bobby vil få sin andre start for Liverpool på onsdag, når Southampton kommer til Anfield for FA-cupens femte runde. Da kan også James McConnell bli brukt fra start, og Trey Nyoni kan få sin debut.

Lee forteller om da 19-åringen valgte Liverpool.

– Det var fire klubber som ønsket å signere ham da han forlot Newcastle United, og det var Bobby som sa til meg: «jeg velger Liverpool». Da vi besøkte Liverpool hadde de gjort grundig forarbeid på ham, og det var utrolig. Det var støtteapparatet på akademiet og førstelaget, de hadde video og kamprapporter etter å ha sett ham spille. Det som satte seg i hodet på Bobby var: «Vi signerer deg ikke for å spille for U18 eller vinne Youth Cup, vi signerer deg fordi vi tror du har en vei inn på førstelaget, og vi har en manager som liker å bruke unge spillere». Det blåste ham av banen, og alt har vist seg å stemme, sier han.

MED TROFÈET: Bobby Clark spilte en veldig viktig rolle i finalen.

MED TROFÈET: Bobby Clark spilte en veldig viktig rolle i finalen.

– Han har elsket det fra første minutt. I starten bodde han med en familie som var fantastisk med ham, sammen med tre andre spillere. Stefan Bajcetic, Conor Bradley og Owen Beck, og de gikk alle godt overens. Det kunne du se på slutten av kampen, da alle guttene fra akademiet tok bilde med troféet, og jeg tror det var 11-12 stykker. De lærer dem opp på riktig måte. U18 og U21-lagene spiller på samme måte. Jürgen Klopp har hatt stor innflytelse på Bobby, og ga ham debuten som 17-åring. Han har trent fast med dem siden han var 17.

I likhet med Klopp, kommer også Vitor Matos og Pep Lijnders til å forlate Liverpool FC til sommeren, for å starte sine egne managerkarrierer. Det er tydelig hvor viktig den duoen er for de unge spillerne i klubben.

– Vitor Matos og Pep er de som henter guttene opp fra ung alder, og gjør dem vant med å trene med førstelaget og forteller hvilket tempo manageren ønsker. Så ser Jürgen dem veldig raskt, og har vært på mange av U21 og U18-kampene, sier Clark senior.

– Spillerne som kommer opp er utrolig, og du har en manager som setter dem inn i store kamper. Han bruker dem når det står noe på spill. Det var 0-0 på søndag da Bobby kom inn, og over 20 minutter igjen.

Liverpool - Southampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 2 og Viaplay.

Gode grunner til å tro Southampton også vil stille med redusert mannskap

Gode grunner til å tro Southampton også vil stille med redusert mannskap

Ting gikk lenge på skinner for Southampton denne sesongen, men nå er sesongen i ferd med å falle sammen.

Innsikt 27.feb 09:49
Lørdagens motstander fikk bud avslått på keeperhelten i januar - kan prøve igjen til sommeren

Lørdagens motstander fikk bud avslått på keeperhelten i januar - kan prøve igjen til sommeren

Ryktebørsen 27.feb 08:54